Moldova, aleasă la New York în calitate de membru a două structuri ale ONU

Moldova, aleasă la New York în calitate de membru a două structuri ale ONU

Republica Moldova a fost aleasă în calitate de membru al Comitetului pentru Programe și Coordonare (CPC) și al Comisiei pentru Dezvoltare Socială (CDS), pentru o perioadă de trei ani. Alegerile au avut loc ieri, la New York, în cadrul sesiunii Consiliului Economic şi Social (ECOSOC) al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Astfel, Republica Moldova va fi membru al Comitetului pentru Programe și Coordonare în perioada 2018-2020 și, respectiv, membru al Comisiei pentru Dezvoltare Socială în anii 2017-2019.  Toate statele membre ale ECOSOC, participante la procesul de votare, au susținut prin vot alegerea Republicii Moldova în cele două structuri elective ale ONU.

Comitetul pentru Programe și Coordonare este un organ subsidiar principal al Adunării Generale a ONU şi al Consiliului Economic şi Social, care are mandatul să contribuie la realizarea activităților de planificare, programare şi coordonare în cadrul ONU.

Comisia pentru Dezvoltare Socială este un organ funcțional al ECOSOC, însărcinat cu examinarea şi promovarea politicilor relevante pentru dezvoltarea socială, iniţiate în baza deciziilor Reuniunii de Nivel Înalt pentru Dezvoltare Socială de la Copenhaga (1995).

0