Mocanu: Liderii politici de la Chișinău pun în pericol securitatea Republicii Moldova

by Genko Genko

Liderul Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a susținut luni o conferință de presă prin care a avertizat puterea de la Chișinău în legătură cu situația din regiunea transnistreană, unde au loc ”exerciții militare de amploare”.

”Permanent în Republica Moldova sosesc militari ruși pe calea aerului, care mai apoi se deplasează în Transnistria. Chiar ieri au sosit alți 60 de militari îmbrăcați in civil, la bordul cursei de la 11:30”, a declarat liderul Antimafie. Totodată, acesta a menționat că liderii politici de la Chișinău nu dau importanță acestor ”manevre militare” și că pun astfel securitatea Republicii Moldova într-un mare pericol.

Liderul Antimafie a lansat în acest sens un avertisment către guvernarea de la Chișinău în legătură și cu atacul informațional la care sunt supuși cetățenii Republicii Moldova prin intermediul posturilor de televiziune rusești.
În acest sens, Antimafie solicită guvernării să interzică de urgenţă difuzarea posturilor ruseşti pe teritoriul ţării, iar ”în primul rând, trebuie interzis postul rusesc Pervyi Kanal, retransmis de Prime TV, ca fiind unicul post rusesc cu acoperire naţional”.

Mocanu și-a exprimat însă îndoiala asupra acestui fapt, întrucât ”Plahotniuc deține Prime TV și este în interesul său economic ca acest canal să emită în continuare”.

Antimafie mai cere și interzicerea în viitorul apropiat a oricărui contact între oficialii ruși și cei moldoveni, deoarece, în opinia formațiunii politice, ”acest lucru ar putea pune în pericol semnarea Acordului de asociere cu UE”.

CITIȚI ȘI...