Mihai Godea: ”Raioanele de est sunt ocupate militar de către mercenarii plătiți de Federația Rusă”

by Genko Genko

Deputatul neafiliat Mihai Godea solicită SIS, MAI și Procuraturii Generale să ancheteze toate arestările efectuate de către forțele regimului de la Tiraspol în baza legislației Republicii Moldova. Alesul poporului a expediat astăzi interpelări oficiale în acest sens şi a făcut publice acţiunile sale în cadrul unui briefing de presă organizat la Chişinău.

„Avem pe teritoriul Republicii Moldova o grupare paramilitară formată din mii de mercenari instruiți militar și dotați tehnic de către Federația Rusă. Membrii acestei grupări se pot mișca liber pe ambele maluri ale Nistrului, pot reține persoane și pun în pericol cetățenii aflați pe întreg teritoriul Republicii Moldova” a avertizat Mihai Godea subliniind că autosesizarea Procuraturii Generale după reținerea directorului Liceului Lucia Blaga de către forțele separatiste, este o reacție necesară dar nu suficientă”, se arată în declarația deputatului.

Potrivit Președintelui PAD, acest demers face parte din strategia PAD de recunoaștere națională și internațională a ocupației militare ruse în Transnistria şi vine în contextul agravării provocărilor de pe Nistru. Principiul de bază al acestei strategii este dreptul constituțional ale cetățenilor Republicii Moldova la viață, integritate fizică și libertate.

„Avem parteneri internaționali gata să ne sprijine, dar tocmai suveranitatea și independența Republicii Moldova pe care o protejează parteneri noștri internaționali, îi împiedică să recunoască în locul Chișinăului un adevăr simplu și clar: statul Republica Moldova se află în plină agresiune iar raioanele de est sunt ocupate militar de către mercenarii plătiți de Federația Rusă”, adaugă Godea.

Independent.md amintește că la 5 februarie miliția transnistreană a reținut 3 angajați ai liceului ”Lucian Blaga” precum și șase pacificatori moldoveni, în zona satului Parcani. Angajații liceului au fost acuzați de contrabandă.

CITIȚI ȘI...