Mesajul emoționant al unui pilot Germanwings către pasagerii care călătoreau a doua zi după tragedie

by Genko Genko

În dimineața zilei de după prăbușirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwing, cu zborul 9525, în Alpii francezi, înainte de a se afla cauzele tragediei aviatice în care și-au pierdut viața 150 de persoane, un pilot Germanwing a transmis un mesaj emoționant pasagerilor săi.

Despre aceasta povestește Britta Englisch, o pasageră care a fost întâmpinată personal de pilot, la fel ca pe toți ceilalți pasageri, și a asigurat-o că va ajunge în siguranță la destinație.

Britta Englisch a lăudat pilotul și întregul echipaj pe pagina sa de Facebook. Postarea a devenit virală, cu trei sute de mii de like-uri în două zile.

„Zborul acesta era în dimineața de după accident- la momentul acela nu existau detalii referitoare la accident, totul se rezuma la speculații”, a spus Britta Englisch pentru Time.

„Cu toate acestea, aveam un sentiment ciudat în stomac. Sentimentele nu sunt logice, nu?” a precizat ea.

Britta spune că pilotul dacă vedea o persoană neliniștită mergea și vorbea cu ea. După ce toată lumea se îmbarcase, pilotul nu a mers în cabina, ci a luat microfonul și le-a vorbit pasagerilor.

„S-a prezentat și a prezentat și echipajul, a vorbit despre cum se simțea, ca o parte din echipaj cunoștea pe cineva din avionul care se prăbușise, că și el avea un sentiment de neliniște pentru că nu știa ce s-a întâmplat”, a adăugat Britta.

„Pilotul a continuat prin a spune că el și echipajul său sunt acolo voluntar și că compania nu a obligat pe nimeni să muncească în ziua respectivă, că a verificat de două ori avionul în acea dimineață. A spus că are o familie, copii și o soție pe care îi iubește, că membrii echipajului au oameni pe care îi iubesc în viata lor și că va face orice ca să se întoarcă în siguranță la ei în fiecare seară”, se arată în mesajul acesteia.

CITIȚI ȘI...