Mesaje insultătoare pe Twitter la adresa victimelor avionului prăbușit: „Dacă ar fi toți germani și catalani, unde este tragedia?”

by Genko Genko

Poliția spaniolă a deschis o anchetă în legătură cu autorii mesajelor insultătoare de pe rețelele sociale la adresa victimelor prăbușirii avionului A320 al companiei Germanwings marți în Franța, soldată cu moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord, a anunțat guvernul de la Madrid, relatează AFP.

Printre mesajele denunțate de către utilizatorii de Twitter figurează acesta: „Dacă ar fi toți germani și catalani, unde este tragedia?”

Ministrul spaniol de interne, Jorge Fernandez Diaz, le-a ordonat unităților specializate ale poliției și Gărzii Civile să întreprindă o anchetă în legătură cu „mesajele lansate pe rețelele sociale, care, pe lângă faptul că sunt oribil de crude, ele pot constitui delicte. Nu este prima dată când rețelele sociale conțin mesaje de ură”, a declarat secretarul de stat pentru securitate, Francisco Martinez, precizând că în Codul Penal sunt prevăzute sancțiuni.

Majoritatea mesajelor sunt insultătoare pentru catalani, ținta tradițională a glumelor în Spania. Într-un tweet postat marți se afirma: „Numai ca morții din accident să fie toți catalani!”

Ultimele date arată că, dintre cei 150 de morți, cel puțin 72 sunt germani, potrivit companiei, și 49 — spanioli, conform guvernului de la Madrid.

CITIȚI ȘI...