Merkel refuză să mai apară la dezbateri cu Schulz

Merkel refuză să mai apară la dezbateri cu Schulz

Cancelarul german Angela Merkel, care se pregătește de un al patrulea mandat în fruntea guvernului după previzibila victoria a conservatorilor săi la alegerile legislative din 24 septembrie, a refuzat miercuri solicitarea rivalului ei social-democrat Martin Schulz de a lua parte la o nouă confruntare televizată, relatează Reuters.

Martin Schulz, care, deși este considerat un orator mai bun decât Angela Merkel, nu a reușit să se impună în fața cancelarei la unica dezbatere televizată organizată în actuala campanie, la 3 septembrie, a provocat-o pe rivala sa la un nou duel, într-o scrisoare în care a susținut că prima întâlnire nu a fost suficientă pentru a aborda mai multe probleme-cheie.

Uniunea Creștin-Democrată a Angelei Merkel a respins propunerea, un oficial al partidului afirmând că șefei guvernului “i-a făcut plăcere să ia parte la un duel televizat, formatul a funcționat bine și (Merkel) dorește să rămână așa”.

Liderul social-democrat a explicat în scrisoare că la dezbaterea din 3 septembrie nu s-a răspuns la întrebările alegătorilor despre economia digitală, viitorul pieței muncii, pensii și educație.

Un sondaj realizat de Infratest Dimap pentru postul tv ARD după duelul de la începutul lui septembrie a indicat că prestația Angelei Merkel a fost percepută ca fiind mai convingătoare de 55% dintre alegători, față de 35% câți s-au pronunțat în favoarea lui Schulz.

0