Martorul Anna Duriţkaia: „Nu l-am văzut pe asasin. A venit şi a tras din spate”

by Genko Genko

Anna Duriţkaia, principalul martor al uciderii lui Boris Nemțov a povestit canalului tv rusesc de opoziție Dojdy amănunte despre noaptea în care a fost asasinat politcianul rus. Tânăra povestește că nu a observat nimic suspect și nu l-a văzut nici pe criminal.

„Nu s-a întâmplat nimic suspect”, a declarat luni Duriţkaia pentru postul de televiziune Dojdy TV.

Ea a precizat că nu a văzut faţa asasinului şi nu a recunoscut modelul maşinii folosite de acesta.

„Nu știu. Nu l-am văzut, pentru că s-a întâmplat în spatele nostru. Nu știu de unde a aparut, dar el era în spate, în spatele nostru”, a povestiti tânăra.

Duriţkaia a adăugat că a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a raportat crima la poliţie.

După focurile de armă, Duriţkaia a alergat la un utilaj de deszăpezire aflat în apropiere și a întrebat șoferul cum să cheme poliția. Nu-și amintește de sofer, dar acesta i-a spus numărul și a plecat imediat, apoi a revenit. Poliția a sosit la 12 minute după apel, dar ce s-a întâmplat după aceea, ea nu-și amintește.

Boris Nemţov a fost împuşcat mortal vineri noaptea, pe podul Bolşoi Moskvoreţki, în apropiere de Kremlin. Conform anchetatorilor, asasinul a tras şase focuri de armă, omorându-l pe Nemţov pe loc, în timp ce femeia care îl însoţea pe acesta, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, nu a fost rănită.

CITIȚI ȘI...