Majoritatea parlamentară respinge audierea ministrului de Interne în cazul decesului Serghei Bejenari, omorât în bătaie de apropiații lui Țuțu

Majoritatea parlamentară respinge audierea ministrului de Interne în cazul decesului Serghei Bejenari, omorât în bătaie de apropiații lui Țuțu

Majoritatea parlamentară formată din Partidul Democrat și grupul popular european a respins propunerea privind audierea ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, cu privire la „modul defectuos de intervenție și de gestionare a conflictului din noaptea de 19 mai din apropierea centrului comercial „Atrium””, soldat cu moartea unui tânăr de 30 de ani, Serghei Bejenari. Cu o propunere în acest sens a venit deputatul liberal-democrat Grigore Cobzac.

Potrivit lui Cobzac, îngrijorarea fracțiunii liberal-democrate vine de la faptul că Ministerul de Interne a informat tardiv cetățenii cu privire la acest caz, și „aceasta s-a produs după ce informația despre tragedie a apărut în mass-media”.

„Ne interesează detalii ce țin de timpul intervenție al poliției, de ce nu s-au implicat în a curma bătaia agenții de pază, care este acea agenție de pază, s-au încălcat sau nu în acest caz cadrul legal. De asemenea, ne îngrijorează și apariția în presă a unor informații care arată în lumină negativă decedatul Serghei Bejenari și se impun în acest sens anumite paralele cu cazul Brăguță și, ce de nu, și cu cazul „Pădurea Domnească””, a mai menționat Cobzac.

Supusă votului, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a constatat că propunerea nu a întrunit numărul de voturi necesare, fără a număra voturile. Potrivit imaginilor difuzate de Parlament, se vede că pentru introducerea propunerii privind audierea lui Alexandru Jizdan pe ordinea de zi a ședinței de astăzi au votat deputații socialiști, liberali și liberal-democrați.

Este de menționat că în cazul dat, pentru 30 de zile au fost reținuți doi luptători K1, apropiați ai deputatului democrat Constantin Țuțu, fost luptător profesionist ai acestei discipline sportive.

0