Majorarea prețului la benzină și motorină amânată, din nou, prin decizia instanței

Majorarea prețului la benzină și motorină amânată, din nou, prin decizia instanței

Judecătoria Chișinău a suspendat, din nou, Ordinul ANRE de majorare a prețurilor pentru benzină și motorină, până la emiterea unei hotărâri irevocabile. Asta după ce Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței a depus astăzi o cerere suplimentară prin care au contestat în instanța de judecată ordinul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, care prevede majorarea prețurilor plafon pentru carburanți, cu 39 bani pentru un litru de benzină și 25 de bani pentru un litru de motorină, începând cu ziua de mâine.

Concomitent, s-a solicitat suspendarea ordinului până la emiterea unei hotărâri irevocabile în pricina civilă intentată la cererea de chemare în judecată depusă la 12 iunie curent. Astfel, prin Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) de astăzi a fost suspendat ordinul Agenției.

Vedeți și: După o ieftinire cu 4 bani, benzina și motorina se scumpesc cu aproape 40 de bani

Ținând cont de faptul că cererea de chemare în judecată corespunde exigențelor legale referitoare la cerințele înaintate față de reclamant la depunerea acesteia în instanța de judecată, precum și de faptul că în cazul dat există suficiente temeiuri pentru suspendarea actului contestat, instanța a decis să admită cererea de aplicare a măsurilor de asigurare a acțiunii prin dispunerea suspendării actului administrativ contestat.

„Respingerea cererii reclamanților prin neaplicarea măsurilor de asigurare cerute, cu suspendarea executării actului administrativ contestat, ar veni incontestabil în contradicție cu interesele social-economice ale societății și a membrilor ei, dintre care și consumatorii finali”, se menționează în Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani).

Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) se execută imediat, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile de la comunicare.

0