Maia Sandu: „Moldovenii vor alegeri anticipate. Unii dintre deputați încă sunt implicați în dosare de corupție, contrabandă, iar moldovenii își doresc șansa de a alege un nou Legislativ, care să-i reprezinte

by D M
Distribuiti mai departe...

Moldovenii își doresc alegeri anticipate pentru că actualul Parlament a demonstrat că nu lucrează pentru oameni. Declarația a fost făcută de președinta aleasă, Maia Sandu, în cadrul unui interviu pentru euronews. Lidera PAS a precizat că unii dintre deputați încă sunt implicați în dosare de corupție, contrabandă, iar moldovenii își doresc șansa de a alege un nou Legislativ, care să-i reprezinte. 

În context, Maia Sandu a vorbit și despre evoluția relațiior Republicii Moldova pe plan extern.

„Avem nevoie de suport. Moldova este o țară foarte săracă. Mulți oameni sunt afectați de criză. Avem nevoie de sprijin pentru a depăși criza epidemiologică, criza economică. Ne dorim să construim o economie puternică. Ne dorim să nu mai depindem atât de mult de sprijinul internațional. Azi, însă, avem nevoie de el și sunt convinsă că îl vom avea”, a declarat președinta.

Întrebată ce lecții a învățat după ce și-a dat demisia din funcția de prim-ministru, Maia Sandu a răspuns:

„Anul trecut politicienii corupți au făcut tot ce au putut pentru a ne împiedica să implementăm un proiect ambițios numit reforma justiției. De data asta nu vor mai fi capabili să facă același lucru. Acesta este un mandat pentru patru ani, un mandat care a beneficiat de un sprijin puternic din partea oamenilor, iar eu voi urmări agenda de a face instituțiile statului independente și de a redirecționa banii publici spre oameni”.

Potrivit datelor preliminare, în urma celui de-al doilea tur de scrutin al prezidențialelor, candidata PAS, Maia Sandu, l-a învins pe candidatul independent, susținut de PSRM, Igor Dodon, cu 57,63%.

Conform Constituției, dacă Parlamentul nu se întrunește timp de trei luni, preşedintele Republicii Moldova, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul. Având în vedere că ultima ședință a Parlamentului a avut loc pe 11 septembrie, dacă Legislativul nu se întrunește până pe 11 decembrie, acesta poate fi dizolvat. 

În acest caz, alegerile anticipate parlamentare se desfăşoară în cel mult trei luni de la dizolvarea Parlamentului precedent.

Agora


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...