Lufthansa anulează 3.800 de zboruri miercuri, joi şi vineri, din cauza unei greve a piloţilor

by Genko Genko

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat luni anularea a 3.800 de zboruri începând de miercuri şi până vineri, din cauza unei greve a piloţilor în aceste trei zile, pe fondul unor negocieri salariale.

„Din cauza grevei anunţate de către Sindicatul piloţilor Cockpit la Lufthansa, Lufthansa Cargo şi Germanwings, aproximativ 3.800 de zboruri vor fi anulate miercuri, joi şi vineri”, a anunţat Lufthansa într-un comunicat.

În total, 425.000 de pasageri sunt vizaţi de aceste anulări, a precizat compania, adăugând că doar 500 de zboruri de scurt şi lung curier rămân programate în această perioadă.

Piloţii din cadrul filialelor sale Swiss, Austrian Airlines, Eurowings Lufthansa CityLine şi Air Dolomiti, dar şi cei din cadrul Brussels Airlines, din care deţine 45%, nu sunt vizate de grevă, iar Lufthansa preconizează că va utiliza cele mai mari avioane „acolo unde este posibil”, pentru a transporta mai mulţi pasageri atât către Germania, cât şi în afara ţării.

Lufthansa efectuează zboruri și de pe Aeroportul din Chișinău, către Munchen. Deocamdată nu există informații că această cursă va fi afectată de grevă.

CITIȚI ȘI...