(LIVE VIDEO) Ucraina: 5 transnistreni ar fi murit în urma confruntărilor din Odesa

by Genko Genko

00:02 Ultimele date ale oficialităților de la Kiev vorbesc despre peste 160 de răniți, spitalizați în Odesa. Doi dintre aceștia au murit în spitale, din cauza rănilor.

23:48: Printre cei decedați în urma incendiului din Casa Sindicatelor din Odesa s-ar număra și 5 transnistreni, anunță postul de televiziune TSN. Alți 15 ar fi ruși. Toți au murit din cauza arsurilor sau a intoxicațiilor cu fum, precizează sursa.

1006332559

Foto: Reuters

23:11 Ministerul ucrainean de Interne a revizuit cifra inițială înaintată în cazul morților în urma incendiului de la Casa Sindicatelor din Odesa. Conform unui ultim comunicat, ar fi vorba de 31 de morți. Cauzele deceselor vor fi anunțate după efectuarea expertizelor medico-legale.

22:10 Peste 40 de oameni sunt spitalizați, între care 10 sunt polițiști, anunță Ministerul de Interne de la Kiev. Incendiul a fost stins.

21:50: Gazeta.ua scrie că este vorba despre 38 de oameni care au murit doar în confruntările de la Casa Sindicatelor. 8 au sărit pe geam pentru că nu mai rezistau arsurilor produse de flăcări, iar alți 30 s-ar fi intoxicat cu fum în interiorul clădirii.

21:45: Peste 30 de oameni au murit în urma confruntărilor din Odesa, anunță Unian citând surse oficiale. Manifestanții pentru unitatea Ucrainei, după ce au fost atacați de către separatiști, au ripostat, mergând spre bastionul acestora. Pro-rușii s-au retras în Casa Sindicatelor, de unde au tras focuri de armă asupra pro-ucrainenilor.

Presa ucraineană scrie că zeci de cadavre erau căzute în curtea clădirii.

21:00: Casa Sindicatelor din Odesa este cuprinsă de flăcări. Lângă pereții exteriorii ai clădirii sunt mai multe corpuri, martorii spunând că ar putea fi cadavre.

Unian scrie că din interior s-a tras asupra manifestanților pentru unitatea Ucrainei. La fața locului sunt zeci de ambulanțe și mașini ale pompierilor, forțele de ordine ar fi reținut câțiva manifestanți din tabăra pro-rusă.

1399053054-1978-odessa

20:20: Presa urcaineană scrie că poliţia din Odesa poartă benzi roşii ca şi separatiştii pro-ruşi, susţin martorii. Potrivit lor, militanţii pro-ruşi trag de pe acoperişurile unor clădiri în civili (a se vedea fotografia de mai sus n.r.), iar activiști din Odesa se ​​plâng că poliția pretinde că „nu se întâmplă nimic”.

19:39: Presa din Ucraina scrie că numărul morților în urma confruntărilor din Odesa a ajuns la 4, iar alte zeci de persoane sunt rănite. Printre răniți se află și mai mulți polițiști și jurnaliști.

Ciocnirile violente din orașul ucrainean Odessa s-au soldat cu un mort şi cel puțin zece răniți. Luptele au început după ce o manifestație pentru unitatea Ucrainei a fost atacată de separatiști pro-ruși.

După cum transmite Unian, confruntările care au început în jurul orei 15:00 continuă și la această oră. În Piața Grecească se aud focuri de arme. Pietrele din pavaj și scaunele cafenelelor din zonă sunt și ele folosite pe post de arme de luptă.

Pe de o parte se scandează ”Ucraina!”, iar de cealaltă ”Rusia!”.

Violenţele au izbucnit după ce participanţii la două mitinguri s-au luat la bătaie. La unul dintre ele participau mii de susţinători ai unității teritoriale a Ucrainei, cărora li s-au alăturat şi fanii echipei ”Cernomoreț Odesa”.

La manifestaţia rivală luau parte sute de opozanți ai actualei conduceri de la Kiev, care erau înarmați cu lanțuri, bâte și arme pneumatice.

CITIȚI ȘI...