Legendarul 3310: Ce plusuri și minusuri are telefonul readus la viață de Nokia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Devenit celebru pentru jocul Snake, opțiunea T9 de scriere și designul elegant pentru acele vremuri, legendarul 3310 a fost readus la viață de Nokia.

The Guardian face o recenzie a variantei actuale și descrie în detaliul telefonul care este mai degrabă un omagiu adus modelului vechi decât un remake al mobilului odată iubit pentru indestructibilitate și simplitate.

Noul model seamă cu cel vechi datorită culorilor și butoanelor în formă ovală, dar ecranul și forma sunt îmbunătățite. În partea din spate se găsește un spațiu pentru cartelă, iar partea din față este fixă, așa că, notează The Guardian, ai grijă din start la culoarea aleasă. Telefonul mai dispune de slot de cârd micro-SD și de ceva cu care iphone 7 nu se poate lăuda jack-ul pentru căști.

Nu are ecran tactil, lucru care îi poate deruta pe cei care au crescut cu generația actuală de smart-phone-uri. Practic, telefonul este bun pentru a da telefoane, pentru a trimite mesaje și chiar să navighezi pe Internet, dar cu capacități limitate. Nu dispune de Internet 3G, nici vorbă de 4G, ci doar de 2G, adică se mișcă foarte încet.

Are 16GB spațiu de stocare și da, sună bine, dar în realitate numai 1,4MB este accesibil utilizatorului, restul fiind preluat de sistemul de operare și de aplicațiile incluse. Cel mai bine este să cumperi un cârd microSD, altfel încarci spațiul doar cu câteva fotografii.

Un mare plus este bateria. Durata sa de viață se măsoară în zile, nu în ore cum suntem obișnuiți acum. Practic, durata bateriei până la reîncărcare durează o săptămână. Nokia spune că bateria poate ține până la o lună dacă telefonul este în stand-by.

Nicio șansă să joci Clash of Clans, Candy Crush sau Super Mario Run cu noul Nokia 3310, dar acesta vine cu o nouă versiune a Snake și poți descărcă și alte jocuri java dacă ai cârd microSD.

În rest, telefonul mai are radio, calculator, ceas cu alarmă, temporizator, cronometru, un convertor pentru unități de măsură, o funcție de înregistrare voce sau calendar. Mai dispune și de un browser numit Opera Mini și de magazinul de aplicații Opera. Cele mai multe site-uri funcționează, mai mult sau mai puțin bine, dar nu poți încărca fotografii.

Aplicațiile de genul WhatsApp nu funcționează pe acesta, așa că rămâne doar varianta clasică de a trimite mesaje.

Aparatul mai dispune de o cameră de doi megapixeli, care poate și filma și chiar să dea zoom, dar calitatea fotografiilor este destul de slabă. Pe telefon arată bine, dar dacă le descarci dezamăgirea e mare.

Ca o concluzie, jurnalistul care a făcut recenzia pentru The Guardian i-a acordat telefonului trei stele din cinci.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...