Leancă: De astăzi moldovenii sunt mai liberi

by Genko Genko

Guvernul Republicii Moldova a organizat luni un eveniment simbolic, ”Fără vize în UE”, prilejuit de prima zi în care cetățenii moldoveni pot călători fără vize în spațiul Schengen.

În cadrul evenimentului a fost organizat un zbor către Atena, capitala Greciei, statul care deține președinția Uniunii Europene. În avionul care a decolat de la Chișinău spre Atena au urcat mai mulți oficiali moldoveni, europeni, precum și membri ai societății civile.

”De astăzi, cetățenii țării noastre – indiferent de etnie, loc de trai sau limba vorbită – sunt mai liberi”, a declarat Leancă în cadrul unui briefing de presă desfășurat la Aeroportul Internațional Chișinuă.

În cadrul aceluiaşi eveniment, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a felicitat Republica Moldova pentru faptul că este prima țară din Parteneriatul Estic care a beneficiat de regimul liberalizat de vize. ”La fel, doresc să felicit Guvernul Republicii Moldova pentru implementarea cu succes a reformelor. Subliniez faptul că la trecerea peste hotar cetățenilor Republicii Moldova nu li se solicită documente suplimentare decât altor țări care beneficiază de regimul liberalizat de vize”.

Și eurodeputatul Monica Macovei, preşedinta Comitetului de cooperare cu Republica Moldova a adresat cuvinte de felicitare cetățenilor țării noastre cu prilejul eliminării vizelor pentru călătoriile în spațiul Schengen, exprimându-și convingerea că integrarea Moldovei în familia europeană este ireversibilă.

”Astăzi se dărâmă bariere şi se deschid drumuri noi în viaţa oamenilor din Republica Moldova”, a declarat Monica Macovei.

CITIȚI ȘI...