JO 2016: Republica Moldova, locul 78 în clasamentul pe medalii

JO 2016: Republica Moldova, locul 78 în clasamentul pe medalii

Republica Moldova a ocupat locul 78 în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Rio încheiate duminică, 21 august.

Țara noastră are, cel puțin până la confirmarea probei B antidoping în cazul canotorului Serghei Tarnovschi, o medalie de bronz – cu una mai puțin față de Olimpiada de la Londra. Tarnovschi, în vârstă de 19 ani, a obținut locul 3 în proba de canoe sprint 1000 de metri, fiind depășit doar de germanul Sebastian Brendel și brazilianul Isaquias Queiroz dos Santos.

Pe locurile 5 s-au poziționat la Rio halterofilul Alexandru Șpac (77 kg) și atleta Zalina Marghiev la aruncarea ciocanului. Un alt halterofil, Serghei Cechir s-a situat în clasamentul final pe locul 6.

În top 10 au mai intrat doi olimpici moldoveni: Valeriu Duminică a ocupat la judo (81 kg) locul 9 în categoria sa, iar Serghei Marghiev a fost al zecelea în finala de aruncare a ciocanului.

Cea mai mare dezamăgire este legată de evoluția sub așteptări a lui Aaron Cook, eliminat din concursul de taekwondo încă din optimi. Deși era cotat cu șanse la medalie, britanicul naturalizat s-a clasat la final pe locul 11. Aceeași poziție a ocupat-o la lupte libere Mariana Eșanu-Cherdivară.

Trei sportivi s-au situat pe locurile 12: canotorul Oleg Tarnovschi în cursa de 200 m, halterofila Natalia Prișcepa (75 kg) și luptătorul de stil liber Nicolae Ceban.

Republica Moldova a fost prezentă la Rio cu 23 de atleți care au evoluat în nouă probe: atletism, caiac-canoe, haltere, judo, lupte, natație, taekwondo, tenis și tir cu arcul.

0