Începutul sfârşitului pentru bitcoin? A treia cea mai mare piaţă de tranzacţionare pentru monedă, aproape să fie interzisă

Începutul sfârşitului pentru bitcoin? A treia cea mai mare piaţă de tranzacţionare pentru monedă, aproape să fie interzisă

Coreea de Sud plănuieşte să interzică tranzcţionarea de monede virtuale, în condiţiile în care presiunea e una dntre cele mai exuberante pieţe a ajuns la un nivel record, scrie Financial Times.

”Sunt îngrijorări reale legate de monedele virtuale, iar ministerul justiţiei se pregăteşte pentru a interzice tranzacţionarea criptomonedelor prin exchange-uri”, a spus Park Sang-ki, ministrul justiţiei. Orice lege ar trebui să treacă întâi prin Adunarea Naţională a ţării, dar, dacă va avea succes, ar putea însemna sfârşitul tranzacţionării de criptomonede în a treia economie pentru această industrie la nivel mondial.

Bitcoin a scăzut cu 14%, la o valoare de 12.800 dolari pe Bitstamp, după ce au fost lansate comentariile în spaţiul public.

Cererea extremă pentru criptomonede a dus traderii din Coreea de Sud să plătească tarife cu până la 40% mai mari pentru bitcoin faţă de nivelul internaţional, dar a generat temeri legate de potenţiala exploatare a cumpărătorilor.

”Tradingul de criptomonede a devenit o rudă a speculaţiilor şi pariurilor. Este riscant şi poate avea efecte negative din punct de vedere fiscal asuspra cetăţenilor”, a spus Park. Cu o zi în urmă, autorităţile din Coreea de Sud au făcut razii la principalele ”case de schimb” de criptomonede, Bithumb şi Coinone. ”Au cerut date legate de volumele de tranzacţionare, de vânzările noastre de criptomonede şi să vadă dacă ne plătim taxele”, a spus un exchange coreean major.

0