În Germania, copiii sunt obligați să-și sprijine financiar părinții

by Genko Genko

Un cetățean al Germaniei a fost obligat, zilele trecute, să achite 9000 de euro în contul unei datorii locative a tatălui său, decedat în urmă cu doi ani, dar cu care nu mai întreținea nicio relație în ultimii 40 de ani, informează agerpres.

Decizia a foste emisă la o ședință a Curții Federale de Justiție a Germaniei, în urma căreia presa a stârnit o adevărată dezbatere cu privire la responsabilitățile reciproce pe care le au părinții și copiii din această țară.

Hotărârea curții vine să completeze legislația și jurisprudența germană, care obligă părinții să suporte cheltuielile copiilor până la vârsta de 25 de ani, dacă aceștia își continuă studiile sau urmează o formă de pregătire profesională. Există și tabele cu formule de calcul ce ajută judecătorii să stabilească sumele ce trebuie plătite.

Pe de altă parte, și copiii sunt obligați să-și sprijine financiar părinții în cazul în care aceștia nu pot beneficia de asistență socială. Astfel, dacă pensia ori averea părinților nu sunt suficiente pentru achitarea unor cheltuieli, precum cele cu asistența medicală, copiii trebuie să contribuie și ei, în măsura posibilităților.

CITIȚI ȘI...