Importanţa plantelor de cameră pentru sănătatea noastră

by Genko Genko

Plantele, pe lângă faptul că ne înfrumuseţează casa, sunt o adevărată oază de sănătatea pentru organismul nostru. Dar, pentru a nu juca rolul doar de înfrumuseţare a casei, trebuie să cunoaştem şi care plante sunt mai potrivite de crescut în casă, care prezintă mai multe beneficii pentru sănătatea noastră.

Probabil toţi cunosc că plantele transformă dioxidul de carbon în oxigen şi nici cele de apartament nu fac excepţie. Oxigenul este un element vital pentru corpul şi mintea noastră, iar plantele sunt capabile să ni-l ofere.

Știați că, chiar şi NASA foloseşte plante pe Stația Spațială Internațională pentru a face calitatea aerului mai bună? Unele specii de plante sunt capabile să elimine benzenul, formaldehida sau alte substanțe otrăvitoare. Cercetătorii NASA sugerează, în acest scop să ţineți cel puțin o plantă în fiecare cameră a casei.

Mulți dintre noi nu locuiesc în orașe cu climat sau spaţii adecvate pentru a cultiva orice specii de plante. Totuşi, trebuie să ştim că, pentru cele mai multe plante şi arbori există şi specii în versiunea pitic: lămâi, banane, avocado, smochine, mere, pere, toate adaptate pentru a se potrivi pe balcon sau în casă, astfel putând beneficia de fructe proaspete şi bune pentru a fi consumate.

Imaginați-vă plăcerea de a savura la micul dejun un avocado, o banană sau o portocală proaspăt culese direct din propria gradină din balcon, sau satisfacţia pe care o puteți avea atunci când, pentru a pregăti un aperitiv pentru prieteni, utilizaţi lămâi și frunze proaspete de mentă cultivate chiar în bucătăria dumneavoastră.

Plantele sunt ființe vii și atunci când sunt înconjurate de ceva în viață, se simt mai bine, oferind la rândul lor mai multă viaţă camerei sau casei în care le creşteţi. Plantele, chiar dacă noi nu realizăm acest lucru, oferă energie pură, pozitivă în mediul ambiant în care se găsesc, iar corpul nostru este capabil de a absorbi această energie, care este foarte benefică pentru sănătate.

Pentru început, aţi putea încerca să umpleţi bucătăria cu plante mai uşor de întreţinut, cum ar fi busuiocul, mentă, lămâi etc. sau simple flori, care ne-ar înfrumuseţa casa. Veţi avea un aer mai curat şi proaspăt, vor ţine insectele la distanţă şi vă vor oferi energie pozitivă şi fericire.

CITIȚI ȘI...