Ianukovici susține că actualii guvernanți sunt niște impostori și îndeamnă la organizarea unui referendum în fiecare regiune din Ucraina

by Genko Genko

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, destituit în februarie, a îndemnat vineri la organizarea câte unui referendum în fiecare regiune din Ucraina în vederea determinării statutului acestora, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass.

„În calitate de preşedinte (…) îndemn fiecare cetăţean ucrainean rezonabil: nu lăsaţi impostorii să se folosească de voi! Cereţi organizarea unui referendum asupra statutului fiecărei regiuni din Ucraina”, a declarat el în acest apel adresat poporului ucrainean, citat de Itar-Tass.

De asemenea, Ianukovici a denunțat legile adoptate „sub presiunea Maidanului” de actuala guvernare, spunând că numeroși deputați și familiile lor au fost amenințați și agresați.

El a calificat „tot ce s-a întâmplat și se întâmplă în ultimele luni în Ucraina” drept „o lovitură armată de stat, înfăptuită de opoziție cu armele grupărilor teroriste și cu susținerea deplină a unor state occidentale”.

Inukovici se arată convins că răsturnarea puterii legitime din Ucraina a fost planificată în Vest și că aceasta nu este primul exemplu de acest fel. „Știm cu toții că răsturnarea puterii legitime din Ucraina este instrumentată de mult timp din afara țării, prin mijloace nedemocratice”, a adăugat el.

CITIȚI ȘI...