Hillary Clinton mai are multe de spus şi refuză să ierte FBI-ul, Rusia şi presa americană după înfrângerea în alegeri

Hillary Clinton mai are multe de spus şi refuză să ierte FBI-ul, Rusia şi presa americană după înfrângerea în alegeri

Hillary Clinton, învinsă în urmă cu zece luni de Donald Trump, publică marţi, în Statele Unite, o relatare personală despre înfrângere, îşi asumă partea de vină, însă refuză să-i absove pe protegoniştii extremi, în primul rând FBI-ul, Rusia şi presa americană, relatează AFP.

Fosta candidată, care împlineşte în octombre vârsta de 70 de ani, nu îl menajează pe succesorul lui Barack Obama, un „mincinos”, sexist, nedemn şi incompetent. Ea spune că s-a „plesnt peste frunte” auzindu-l explicând că problema nord-coreeană „nu este simplă”.

Hillary Clinton povesteşte ”şocul” serii de 8 noiembrie 2016, în camera sa de hotel la New York, sentimentul că este „golită”, „tristeţea” care va dura săptămâni.

Refuzând antipresevive şi psihanistul, ea mărturiseşte că a găsit refugiu în familie, o tehnică de respirat alternativă predată de profesoara sa de yoga şi în Chardonnay.

„N-a existat o zi, din 8 noiembrie 2016, în care să nu îmi pun întrebarea: de ce am pierdut? Uneori mi-e greu să mă concentrez la altceva”, scrie cea care şi-a făcut o religie, de un sfert de secol, din a nu-şi scoate armura în public.

Lansarea cărţii „What Happened” (“Ça s’est passé comme ça”, în versiunea franceză, disponibilă dn 20 septembrie) este însoţită de un turneu de promovare în Statele Unite şi Canada – şedinţă de autografe marţi la New York, interviuri şi 15 conferinţe plătite până în decembrie.

Este vorba despre un adevărat tăvălug mediatic care-i face pe unii democraţi, care ar fi preferat să meargă înainte, să strângă din dinţi.

Însă, un semn al faptului că îşi păstrează soclul în rândul unor susţinători fideli, la mai multe confernţe nu mai sunt deja locuri.

0