Hackerii primesc bani de la Apple

by D M

Cinci hackeri au câștigat 288.500 de dolari de la Apple, după ce timp de trei luni au căutat vulnerabilități în sistemele companiei, scrie Digi24.

Cei cinci hackeri au petrecut trei luni având o singură ţintă: infrastructura online a celei mai bogate companii din lume, Apple.

Au încercat să le desfacă cele 25.000 de servere web deţinute şi au descoperit 55 de bug-uri, dintre care 11 foarte periculoase. Una dintre vulnerabilităţi permitea hackerilor să fure fişiere din conturile de iCloud.

Un tânăr de 20 de ani pe nume Sam Curry s-a aflat în fruntea echipei de hackeri. După ce a descoperit problemele, el le-a raportat către Apple. El şi echipa lui au primit un cec de peste 280.000 de dolari pentru eforturile lor.

„Nu mai lucrasem în programul de recompensare de la Apple şi nu aveam idee la ce să mă aştept. Deşi nu exista nicio garanţie că vom câştiga vreun ban, cu toţii am zis da şi am început să atacăm Apple”, a povestit Sam Curry.

Nu este prima dată când Apple le oferă bani hackerilor. După lansarea unei versiuni de iOS, compania a anunţat că va răsplăti cu 1 milion de dolari pe oricine reuşeşte să se infiltreze într-un iPhone cu noua versiune a sistemului de operare.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu

1 comment

occuckBok 23 februarie 2023 - 13:13

buy cialis online without a prescription Agarwal SK, Judd HL, Magoffin DA

Răspuns