Guvernul italian îşi vinde maşinile pentru reducerea cheltuielilor

by Genko Genko

Guvernul italian a vândut pe eBay 52 de maşini Alfa Romeo, Lancia şi Audi aparţinând Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării, măsură care are un caracter mai mult simbolic în cadrul unui plan de reducere a cheltuielilor statului cu 5-7 miliarde de euro, relatează AFP.

În total, guvernul a obţinut 371.000 de euro, preţul unei maşini fiind cuprins între 4.000 de euro şi 7.142 de euro, se arată într-un comunicat al Executivului.

Premierul Matteo Renzi a anunţat pe 12 martie o serie de măsuri şoc, între care o reformă constituţională a Senatului, care să fie înlocuit cu o adunare a aleşilor regiunilor, ceea ce ar duce la desfiinţarea a 315 posturi de parlamentari şi a provinciilor, structuri intermediare între municipalităţi şi regiuni.

În total, peste 1 milion de persoane au vizitat site-ul eBay, pentru a cumpăra maşinile Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării.

Următoarea vânzare a fost programată pe 28 aprilie, când vor fi licitate nouă automobile Maserati ale Ministerului Apărării, dintre care opt blindate. Licitaţiile vor continua până la jumătatea lunii mai, numărul total al maşinilor oficiale care vor fi vândute urmând să ajungă la 150 de vehicule.

Guvernul a precizat că maşinile scoase la vânzare nu sunt esenţiale pentru activitatea instituţiilor publice.

CITIȚI ȘI...