General Electric, pe cale să vândă divizia de soluţii industriale într-o tranzacţie evaluată la circa 2,5-3 miliarde de dolari

General Electric, pe cale să vândă divizia de soluţii industriale într-o tranzacţie evaluată la circa 2,5-3 miliarde de dolari

Conglomeratul american General Electric (GE) este aproape de vânzarea diviziei de soluţii industriale companiei elveţiene ABB Ltd, într-o tranzacţie evaluată la 2,5-3 miliarde de dolari, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Cele două companii vor anunţa probabil un acord săptămâna viitoare, susţin sursele agenţiei.

ABB nu comentează zvonurile şi speculaţiile, a afirmat un purtător de cuvânt al firmei elveţiene.

Vineri, acţiunile ABB au scăzut cu 0,3%, la 23,92 franci elveţieni, la Bursa de la Zurich, evaluând compania la 51,9 miliarde de franci elveţieni (53,5 miliarde de dolari). Titlurile GE au urcat joi cu 1,8%, la 24,75 dolari, la Bursa de la New York.

Tranzacţia ar reprezenta prima schimbare majoră a portofoliului sub conducerea noului director general al GE, John Flannery, care a preluat conducerea la 1 august.

Divizia de soluţii industriale GE vinde produse de distribuire a electricităţii, cum ar fi întrerupătoare şi aparate de comutare, are aproximativ 13.000 de angajaţi.

În iunie, General Electric a câştigat un contract important de furnizare de echipamente pentru noua centrală de 430 de megavaţi de la Iernut, România, primul acord major din 2015, când a preluat operaţiunile din domeniul energiei ale grupului industrial francez Alstom, pentru 10,6 miliarde de dolari.

GE va furniza toată tehnologia de bază pentru centrala de 268 de milioane de euro (299 de milioane de dolari) care va fi construită de Duro Felguera şi Romelectro pentru compania de stat Romgaz.

0