(GALERIE FOTO) 10 alimente pe care să le consumi în luna iulie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Suntem într-una din cele mai apetisante luni ale anului. Legume şi fructe proaspete, menite să ne facă zilele de vară mult mai gustoase, aşteaptă să fie puse pe lista de cumpărături. Dacă nu ştii ce găseşti la piaţă în această perioadă, îţi spunem noi.

1. Fasole verde
Cunoscută şi ca „păstăi”, fasolea verde este foarte sănătoasă şi o poţi găti în numeroase moduri. O gasesti la piaţă, aşa că cumpăr-o şi include-o cât mai des în alimentaţie.
Fasole verde, păstăi

2. Coacăze roşii
Sunt slabe în calorii şi grăsimi şi pline de fibre, vitamina C, magneziu şi potasiu. În plus, mai au un beneficiu foarte important: te scapă de pietrele la rinichi.
Coacăze roşii

3. Bobul
Este puţin mai mare decât fasolea şi la fel de sănătos. Conţine calciu, proteine, fibre, săruri minerale şi vitamine (A, B, C).
Bob

4. Mazăre
Am aşteptat-o pe tarabe pentru că e crocantă şi gustoasă, potrivită în feluri principale şi garnituri.
Mazăre

5. Vinete
Vinetele au toate calităţile unui aliment pentru slăbit: sunt pline de fibre şi de apă şi au foarte puţine calorii. Încearcă doar să eviţi reţetele în care trebuie prăjite.
STATIUNE DE CERCETARE LEGUMICOLA - BUZAU

6. Sfecla
Plină de antioxidanţi, sfecla protejează împotriva cancerului, a bolilor de inimă şi a inflamaţiilor. Dulce în mod natural, plină de fibre şi vitamina C, sfecla este o alegere excelentă. Consum-o în salate sau ca garnitură pentru mâncărurile tale preferate.
Sfecla roşie

7. Dovlecei
Au un conţinut ridicat de magneziu, vitamina C, fibre, potasiu, acid folic şi vitamina A. Sunt uşor de pregătit şi se potrivesc lângă alte legume, cărnuri şi brânzeturi.
Dovlecei

8. Castraveţi
Sunt formaţi din peste 90% apă, iar asta îi face perfecţi pentru fiecare zi. Conţin fibre şi vitamina C şi reduc umflăturile – tocmai de asta se mai folosesc pentru ochi şi pentru arsurile solare. Încearcă să îi incluzi în meniul zilnic şi vei vedea schimbari.
5-motive-sanatoase-ca-sa-consumi-mai-multi-castraveti_size1

9. Fenicul
Apreciat în ţările mediteraneene, este puţin folosit în bucătăria noastră. Arată ca un bulb de ceapă crescută excesiv, iar gustul lui te-ar duce cu gândul la prăjitură. Dacă mai ai nevoie de motive pentru care să foloseţti feniculul, pe lângă gustul deosebit, îţi spunem că este o sursă inegalabilă de vitamina C, vitamina A, antioxidanţi, potasiu şi fibre.
Fenicul

10. Anghinare
A fost inclusă în topul celor mai sănătoase 50 alimente din lume, şi asta pe bună dreptate. Conţine fibre, vitamine, dar şi antioxidanţi (este în top 10 alimente antioxidante). Tocmai de aceea este folosită şi în industria farmaceutică.
Anghinare

Nu ocoli şi fructele care încă sunt în sezon. Să ai o vară gustoasă şi sănătoasă!


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...