Gaburici vrea să afle dacă există nereguli la aeroport

by Genko Genko

Ca urmare a audierilor de ieri, din Parlament, prim-ministrul Chiril Gaburici a solicitat convocarea de urgență a unui grup de lucru interdepartamental, care să prezinte Guvernului o analiză a situației create la aeroportul Chișinău, gestionat de către controversatul om de afaceri Ilan Shor.

Gaburici solicită grupului de lucru să identifice dacă sunt sau nu încălcări și care sunt soluțiile. Solicitarea a fost făcută vineri, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

„Am luat act de informația prezentată ieri, în Parlament, de către directorul Centrului Național Anticorupție, domnul Chetraru, precum că o parte din banii dispăruți din bănci s-ar afla, sub anumite forme, în investițiile care au loc în Aeroportul Internaținal Chișinău. În acest context, solicit convocarea de urgență a unui grup de lucru interdepartamental, coordonat de către Centrul Național Anticorupție, în comun cu Ministerul Economiei, Autoritatea Aeronautică Civilă și Ministerul Afacerilor Interne, care, în decurs de o săptămână, să prezinte Guvernului o analiză complexă a situației create, să identifice dacă există sau nu încălcări, care sunt ele și cine se face vinovat”, a subliniat premierul.

De asemenea, Chiril Gaburici a solicitat ca aceste instituții să verifice dacă este respectat contractul cu privire la concesionarea Aeroportului Chișinău.

„Vreau să verificăm dacă cei care au luat Aeroportul în conseciune respectă condițiile contractului. Dacă lucrurile stau așa, domnule Chetraru, vă rog, să veniți cu soluții și propuneri exacte cum acționăm mai departe, pentru că nu putem admite așa ceva”, a conchis Gaburici.

CITIȚI ȘI...