(FOTO) Top 15 cele mai „nebune” țări după fotbal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fotbalul este un sport care atrage mulți fani, însă când vine vorba de arătarea interesului față de acest tip de competiție, doar câteva țări dovedesc o pasiune ieșită din comun, așa cum am văzut și la Campionatul Mondial din Brazilia.

Dacă cea mai puternică economie din Africa arată o pasiune ieșită din comun pentru fotbal și domină clasamentul celor mai „nebune” țări după fotbal, țara care deține supremația economică în Europa este la finalul topului. Iată care sunt primele 15 țări în topul celor care au cei mai împătimiți fani ai „sportului rege”, potrivit Businessweek.

15. Germania
Germania a jucat sâmbătă pe stadionul Castelano din Fortaleza împotriva echipei naționale din Ghana, un meci încheiat cu 2-2. Fanii din Germania au aratat un interes de peste 60% la nivel național, în cadrul unui studiu condus de agenția Repucom. În schimb, Germania lipsește din topul primelor 15 țări în ceea ce privește participarea la acest sport, ceea ce înseamnă că proporția celor care joacă fotbal este sub 20% în această țară.
1

14. Polonia
Proporția celor care arată un interes crescut față de fotbal în Polonia este peste 60%, însă mai mică de 65%, conform studiului realizat de Repucom. De asemenea, Polonia nu se află în topul primelor 15 țări n ceea ce privește numărul celor care joacă fotbal cel puțin o dată pe săptămână. Polonia nu s-a calificat însa la turneul final al Campionatului de Fotbal din Brazilia.
2

13. Africa de Sud
În Africa de Sud, interestul pentru fotbal este mai mare de 65%, însă țara este pe locul trei în topul țărilor în care cetățenii joacă fotbal mai mult de o dată pe săptămână, cu o participare la acest sport de peste 40%. Africa de Sud a fost țara gazdă a Campionatului Mondial de Fotbal în 2010, însă țara nu s-a calificat pentru turneul final al Campionatului Mondial din acest an.

3

12. Brazilia

Cetațenii Braziliei au raportat, la nivel național, un interes de peste 65% pentru fotbal, iar țara este pe locul 11 în topul celor în care cetățenii joacă fotbal cel puțin odată pe săptămână, cu o participare de aproape 30% la acest sport. Brazilia a câștigat cu 3-1 meciul cu Croatia, care a deschis Campionatul Mondial din acest an.
4

11. Italia
Italia este în grupa D în cadrul ediției din 2014 a Campionatului Mondial de Fotbal. În această țară, interesul cetățenilor pentru „sportul rege” depășește 65%, fiind puțin mai ridicat decât cel declarat în Brazilia. În schimb, procentul celor care joacă fotbal de cel puțin o dată pe săptămână este de peste 20%.

Italia a câștigat meciul cu Anglia, care s-a încheiat cu 2-1, însă a pierdut în fața naționalei din Costa Rica, cu un scor de 0-1.
5

10. Egipt

În Egipt, cetățenii sunt „nebuni” dupa fotbal în proportie de aproape 70%, însă țara este pe locul doi în topul celor în care oamenii joacă fotbal de cel puțin o dată pe săptămână, cu o participare de 50% declarată în cadrul unui sondaj în care au fost intervievați 1000 de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 69 de ani.6

9. Coreea de Sud
Coreea este în grupa H în cadrul Campionatului Mondial de Fotbal 2014, ultimul meci disputat fiind cel cu Algeria, terminat cu un scor de 2-4. În această țară, cetățenii sunt „nebuni” dupa fotbal în proportie de aproape 70%, însă numărul celor care joacă fotbal de cel puțin o dată pe săptămână depășește 30%, așa cum reiese din studiul făcut de Repucom.
 7

8. Spania
Spania a câștigat Campionatul Mondial de Fotbal în 2010, fiind una dintre echipele favorite și în 2014. Din păcate, Spania a fost eliminată, după ce a pierdut în fata Olandei cu 1-5 și în fața naționalei din Chile cu 0-2. Cu toate acestea, procentul celor care sunt înnebuniți după acest sport în Spania este de aproape 70%.
8

7. Malaezia
Cu toate că Malaezia nu s-a calificat în turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia, procentul celor „nebuni” dupa fotbal urcă la 70% în această țară, în timp ce numărul celor care joacă fotbal mai mult de o dată pe săptămână este de aproape 30%.
9

6. Mexic

Naționala Mexicului a câștigat cu 1-0 partida disputată cu echipa din Camerun și a încheiat cu scor egal meciul cu Brazilia. În schimb, procentul celor care iubesc acest sport se ridică la 70%, iar a celor care care joacă fotbal mai mult de o dată pe săptămână la aproape 40%.
10

5. Argentina
În Argentina, numărul celor declarați împătimiți ai fotbalului depășește 70%, iar cei care joacă fotbal de cel puțin o dată pe săptămână reprezintă aproape 40% dintre cei intervievați în cadrul studiului realizat de Repucom.

Argentina a câștigat ambele meciuri jucate până acum în Campionatul Mondial 2014, partida cu Bosnia și Hertegovina încheindu-se cu 2-1, iar cea cu Iran cu 1-0.
 11

4. Arabia Saudită

Arabia Saudită nu s-a calificat în turneul final al Campionatului FIFA 2014 din Brazilia, însă numărul celor care iubesc fotbalul ajunge la aproape 75%, iar cei care joacă fotbal de cel puțin o dată pe săptămână reprezintă în jur de 30% dintre cei intervievați.
12

3. Thailanda
Echipa națională din Thailanda nu a reușit să se califice pentru turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia, însă cei care sunt „nebuni” după fotbal reprezintă 75% dintre cei intervievați, iar numărul celor care joacă fotbal cel puțin o dată pe săptămână, în proporție de peste 40%, situează țara pe locul patru în topul care măsoară participarea țărilor la acest sport.
13

2. Indonezia
Echipa națională a Indoneziei nu s-a calificat pentru turneul final al Campionatului Mondial 2014, însă țara este pe locul doi în ceea ce privește numărul împătimiților după fotbal, care reprezintă peste 75%. În schimb, țara nu este în topul primelor 15 țări în ceea ce privește numărul de cetățeni care joacă fotbal de cel puțin o dată pe săptămână.
14

1. Nigeria
În Nigeria locuiesc cetățenii care se declară cei mai împătimiți după „sportul rege”. Cea mai populată și totodată cea mai mare economie din Africa este lider detașat în ceea ce privește pasiunea pentru acest sport, cu 83% dintre cei chestionați, dar și după numărul celor care joacă fotbal mai mult de o dată pe săptămână, care se ridică la 65%.

Primul meci al Nigeriei din cadrul Campionatului Mondial 2014, împotriva Iranului, a fost urmărit de 17,5 milioane de locuitori cu vârsta de peste 15 ani, care reprezintă aproape 1 milion de locuitori din totalul de 1,7 milioane.
15


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...