(FOTO) TOP 10 cele mai frumoase poze din 2015; Una este făcută în România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Celebrul concurs National Geographic Traveler Photo Contest 2015 și-a desemnat câștigătorii. Nu mai puțin de 17 mii de fotografii, surprinse de turiști din toate colțurile lumii, au participat în cadrul celei de-a 27-a ediții a concursului.

Imaginile au fost evaluate în două runde, fiind luate în considerare, în egală măsură, atât creativitatea cât și calitatea fotografiei.

Câștigătorul marelui premiu, Anuar Patjane Floriuk, care a învins cu o imagine dinamică a unor balene, spune că fotografia a fost făcută din întâmplare.

„M-am apropiat de capul balenei, pentru a face fotografii. Brusc aceasta s-a întors și a început să înoate spre restul echipei de scafandri. Atunci am prins un moment bun și am făcut această poză”, a declarat el pentru National Geographic.

Marele Premiu – Anuar Patjane Floriuk: „Șoapte de balene”. Fotografia a fost realizată în apropiere de insulele Revillagigedo (Mexic).

whale-whisperers-diving-with-a-humpback-whale-and-her-newborn-calf-while-they-cruise-around-roca-partida-in-the-revillagigedo-islands-mexico-this-is-an-outstanding-and-unique-place-full-of-pelagic-life-so-we-need-to-accelera

Premiul Doi – Faisal Azim: „Muncitorii la pietriș”. Poză surprinsă în orașul Chittagong, din Bangladesh

gravel-workmen-this-gravel-crush-working-place-remains-full-of-dust-and-sand-three-gravel-workmen-are-looking-through-the-window-glass-at-their-working-place-chittagong-bangladesh

Premiul Trei – Ahmed Al Toqi: „Ardah cu cămile”. Ardah cu cămile este un soi de întrecere cu 2 cămile, călărite de bărbați experimentați. Cămila mai rapidă este cea care pierde, iar farmecul concursului este ca ambele cămile să alerge în același ritm. Acest concurs este pentru a demonstra puterea și agilitatea cămilelor.

camel-ardah-camel-ardah-as-it-called-in-oman-is-one-of-the-traditional-styles-of-camel-racing-between-two-camels-controlled-by-expert-men-the-faster-camel-is-the-loser-so-they-must-be-running-at-the-same-speed-level-in-the-s

Mențiune – Eduard Gutescu: „România, tărâm de poveste”. Fotografie realizată în satul Peștera.

romania-land-of-fairy-tales-white-frost-over-pestera-village

Mențiune – Bartłomiej Jurecki: „Muntenii”. Poză realizată într-o localitate din Polonia.

highlanders-traditional-haymaking-in-poland-many-people-continue-to-use-the-scythe-and-pitchfork-to-sort-the-hay

Mențiune – Stefano Zardini: „Saună în cer”. O saună la 2800 de metri altitudine, în munții Dolomiți, Alpii italieni.

sauna-in-the-sky-a-sauna-at-2800-meters-high-in-the-heart-of-dolomites-monte-lagazuoi-cortina-eastern-italian-alps

Mențiune – Stefane Berube: Rinocerii Albi. Poză realizată într-o rezervație din Uganda.

white-rhinos-the-night-before-this-photo-we-tried-all-day-to-get-a-good-photo-of-the-endangered-white-rhino-skulking-through-the-grass-carefully-trying-to-stay-30-feet-away-to-be-safe-didnt-provide-me-the-photo-i-was-hoping-

Mențiune – Alain Schroeder: „Kushti, lupte indiene”. O formă tradițională de lupte în India, desfășurate în ringuri pline cu argilă.

kushti-indian-wrestling-kushti-is-the-traditional-form-of-indian-wrestling-wearing-only-a-well-adjusted-loincloth-langot-wrestlers-pelwhans-enter-a-pit-made-of-clay-often-mixed-with-salt-lemon-and-ghee-clarified-butter-at-th

Mențiune – Sarah Wouters: „Prinzând o rață”. Doi copii, încercând să prindă o rață, provincia Nong Khai, Tailanda.

catching-a-duck-two-boys-are-trying-to-catch-a-duck-at-the-stream-of-the-waterfall-nong-khai-province-thailand

Mențiune – Beth McCarley: „O noapte la Deadvlei”. O zonă din deșertul Namibiei total lipsită de precipitații. Acești copaci ar avea vârsta de 900 de ani, dar nu s-au descompus din cauza mediului uscat.

04-merit-a-night-at-deadvlei (1)


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...