„Eleven Madison Park”, un restaurant din New York, care interpretează într-o manieră newyorkeză bucătăria europeană modernă ocupă primul loc în topul celor mai bune 50 de restaurante din lume, în 2017.
Condus de chef Daniel Humm, originar din Elveția, restaurantul, situat pe Madison Avenue, la numărul 11, a primit mult râvnitul titlu în cadrul unei ceremonii desfășurate la Melbourne, impunându-se, în ordine, în fața câștigătorului de anul trecut, Osteria Francescana din Modena, și a restaurantului catalan „El Celler” de Can Roca.
Cu şase restaurante fiecare în Top 50, Franţa, Spania şi Statele Unite sunt ţările cel mai bine reprezentate în acest clasament, ce include stabilimente culinare din 22 de ţări de pe cinci continente.
Topul 50 al celor mai bune restaurante din lume este alcătuit începând din 2002 de un colectiv de o mie de experţi independenţi – chefi, jurnalişti specializaţi în gastronomie, proprietari de restaurante -, care atribuie note pe baza experienţelor gastronomice pe care le-au trăit în ultimele 12 luni într-o serie de evenimente organizate sub egida revistei „Restaurant”, tipărită de grupul editorial britanic William Reed.