(FOTO) Consilier Municipal: Plahotniuc a vândut cafeneaua Guguță din parcul central

by Genko Genko

Oligarhul Vladimir Plahotniuc ar fi vândut cafeneaua Guguță, situată în Grădina Publică Ștefan cel Mare, o altă companie urmând să construiască acolo un hotel cu mai multe nivele.

Potrivit consilierului municipal Ilian Cașu, compania Regatta Imobiliare ar fi noua proprietară a cafenelei, în zona acesteia demarând luni lucrări.

„Plahotniuc a vândut cafeneaua firmei Regatta Imobiliare, care deține și terenul de pe bulevardul Mircea Cel Bătrân 25/1, acolo unde se construiește hipermarketul Kaufland. Se spune că în tranzacție ar fi intrat și Casa de Cultură a Sindicatelor (situată pe strada Kiev, n.r.), iar totul s-a vândut cu 10 milioane de euro”, a scris Cașu pe o rețea de socializare.

Cafeneaua „Guguţă” are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi şi un teren aferent de aproape jumătate de hectar. Întreprinderea de alimentaţie publică a aparţinut în proporţie de 82 la sută Consiliului Municipal Chişinău. În urma unei succesiuni de tranzacţii dubioase, în 2009 localul a intrat în posesia firmei „Finpar Invest”. CMC a încercat să-şi reîntoarcă proprietatea şi a cerut instanţei de judecată anularea contractelor de vânzare-cumpărare.

Terenul aparținea până recent companiei „Finpar Invest”, care aparține oligarhului Vladimir Plahotniuc și care intenționa să ridice în zonă un hotel cu 13 etaje.

CITIȚI ȘI...