(FOTO) Castele de poveste, din Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Daca vrei să vizitezi cele mai grandioase castele, atunci Europa ar trebui să fie locul cel mai potrivit. Iată un top al celor mai idilice castele din Europa, prezentate într-o ordine aleatorie, de către portalul turisteuropa.ro:

1. Castelul Neuschwanstein din Germania

Foarte multă lume, când vede pentru prima oara acest castel, are impresia că le da un déjà vu. Asta se întâmplă din cauza asemănării izbitoare cu castelul Disney, din Florida. Mulți sunt de parere ca cei de la Disney au realizat construcția după modelul Neuschwanstein. Un singur lucru este sigur: castelul pur și simplu iți taie respirația. A fost construit în 1800 și poate fi găsit în Schwangau, din Alpii Bavarezi. Peste 1,3 milioane de turiști vizitează în fiecare an “castelul de poveste”.

cats

2. Castelul Peleș, din România

Cunoscut drept unul dintre cele mai frumoase reședinte regale din Europa, castelul Peleș se află în Munții Carpați, lângă orașul Sinaia. Există 168 de camere în castel, însa numai 35 sunt accesibile pentru public. Printre acestea se numară: Holul de Onoare, Sala Mare De Arme, Sala De Teatru și Salonul Turcesc. Din păcate, nu există acces decât la parterul castelului și la primul etaj. Fosta reședință de vara a regilor, Castelul Peleș, este un loc ce trebuie neapărat vizitat, când pleci în Romania. În 2008, familia Regală s-a întors la Peleș, locuind în Pelișor, însă Majestatea Sa a decis să pastreze, în continuare, destinația de muzeu a castelului.

cats

3. Castelul Bojnice, din Slovacia

Poate fi găsit în localitatea cu același nume din Slovacia și este într-adevar unul dintre cel mai încântătoare și romantice castele din Europa. A fost construit în secolul al XII-lea și găzduiește unul dintre cele mai faimoase muzee din Slovacia. Castelul are numeroase atracții, găzduind chiar și festivaluri.

cats

4. Castelul Coca, din Spania

Construit în secolul al XV-lea, la ordinul Arhiepiscopului Seviliei, celebrul castel Coca sau Castillo de Coca este considerat unul dintre cele mai frumoase din Spania. O excelentă îmbinare a stilului gotic si mudéjar, castelul poate fi găsit în localitatea Coca din provincia Segovia.

cats

5. Castelul Brodick, din Scoția

Situat pe insula Arran, din Scoția, este unul dintre cele mai vechi castele din lume. Timpul construirii acestuia duce pe vremea vikingilor, când castelul reprezanta un scut de protecție împotriva aceastora. Pe lânga colecția imensă de obiecte de artă, castelul găzduiește cea mai mare gradină de rododendron (trandafir de munte) – faimoasă în întreaga lume.

cats

6. Castelul Veliki Tabor, din Croația

Construit în secolul al XII-lea și fiind, astăzi, parte a UNESCO, castelul Veliki Tabor poate fi găsit în frumoasa regiune Zagorje, din Croația. În trecut, castelul a fost proprietatea familiei Ratkaj și a pictorului Oton Iveković. În prezent, se află în proprietatea statului și este deschis publicului. De asemenea, aici se organizează festivaluri și evenimente culturale. Castelul adăpostește și colecții de săbii, armuri, picturi, ceramică, automobile.

cats

7. Castelul Ksiaz, din Polonia

Cunoscut și drept perla regiunii Silezia de Jos, castelul a fost construit în secolul al XIII-lea, de către Bolko I cel Aspru. A fost distrus și reconstruit de-a lungul anilor, dar și confiscat de către naziști și ocupat de către Armata Roșie. Castelul poate fi vizitat primăvara și vara, între ora 9.00 si 17.00, de luni până duminică. Pe lângă cele 400 de camere și 200 de șeminee (care i-au adus denumirea de “Versailles al Sileziei Inferioare), terasele și grădinile conferă un farmec aparte acestui castel.

cats

8. Castelul Bran, din România

Construit de către Ordinul Cavalerilor Teutoni, castelul Bran este situat chiar la periferia orașului Bran, din Romania. Castelul este foarte popular datorită legendelor lui Dracula și este unul dintre cele mai vizitate din România. Chiar dacă turiștii nu-l vor întâlni pe celebrul personaj la Bran, vor descoperi aici unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură medievală din Romania, dar și peisaje pitorești, obiceiuri și mâncăruri tradiționale românești.

cats

9. Castelul Lincoln, din Anglia

Castelul Lincoln a fost construit în 1068, în orașul Lincolnshire. Ca și toate construcțiile de acest gen, castelul este învăluit în istorie, mai ales că e unul din cele două, construite pe doua movilițe. Mai mult de atât, Lincoln a reprezentat locuința împăratului William Cuceritorul (William I al Angliei). Apoi, timp de 900 de ani, castelul a folosit drept închisoare și loc de executie. Din Castel, poți avea vederi superbe ale orașului Lincoln și ale peisajului de țară, din împrejurimi.

cats

10. Castelul Eltz, din Germania

Este situat pe dealurile dintre așezările Koblenz și Trier, din vestul Germaniei. Este unul dintre cele mai bine păstrate castele medievale din Germania si se află în proprietatea aceleiași familii, de peste 800 de ani. Este deschis vizitelor din aprilie până în noiembrie și poate fi vizitat între orele 9.30 și 17.30.

cats

11. Castelul Windsor, din Anglia

Situat în regiunea engleză Berkshire, castelul Windsor este unul dintre cel mai bine păstrate castele din lume. Și aici sunt prezente gărzile engleze, care nu se clintesc, castelul fiind în continuare una dintre locuințele oficiale ale Reginei Marii Britanii. Printre punctele de atracție din interiorul castelului, se numără: apartamentele de stat, Capela St. George și Queen Mary’s Dolls’ House (casa de păpusi a Reginei Maria, cea mai mare casă de păpuși, din lume). Complexul ce înconjoară clădirea este ca un mic orășel, unde poți găsi orice îți poftește inima.

cats

12. Castelul Predjama, din Slovenia

Construit dintr-o formațiune naturală de rocă, castelul Predjama este o atracție populară pentru cei din zona. A fost reconstruit de două ori, dupa ce a suferit daune considerabile din cauza războaielor și a unui dezastru natural. Castelul renascentist este o capodoperă, având și propriile legende despre cavalerul, a cărui reședință a fost Erazem Lueger.

cats


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...