Filat îl acuză pe Leancă de cinism și fariseism

by Genko Genko

Fostul premier Iurie Leancă a dat joi dovadă de cinism, atunci când a criticat decizia Guvernului Gaburici, de asumare a responsabilității asupra pachetului de legi bugetar-fiscale pentru 2015, a declarat fostul său coleg de partid Vladimir Filat.

Deși Filat nu a pronunțat numele lui Leancă, el s-a arătat deranjat de declarațiile „predecesorului actualului prim-ministru”. El a amintit că atât dânsul, în perioada în care a fost premier, cât și Iurie Leancă și-au asumat această procedură.

„Pe mine mă mira cinismul şi această abordare, dacă doriți fariseică, atunci când vii să aduci acuze pe un exerciţiu pe care l-ai avut în administrare de trei ori, în timpul exercitării mandatului”, a declarat Vladimir Filat în timpul ședinței Parlamentului de joi.

Anterior, Iurie Leancă a criticat dur decizia Guvernului, de a-și asuma responsabilitatea asupra acestui pachet de legi. Mai mult decât atât, el nu a exclus posibilitatea susținerii moțiunii de cenzură, pe care PSRM dorește să o inițieze.

Leancă, dar nici colegul său Eugen Carpov, nu au semnat însă pentru proiectul de moțiune înaintat de socialiști, care mai are nevoie de susținerea unui deputat.

Citește și: Socialiștii inițiază moțiunea de cenzură; Caută a 26-a semnătură

Guvernul a decis miercuri să-și asume răspunderea asupra pachetului de legi bugetar-fiscale pentru 2015.

Dacă în decursul a 72 de ore din momentul angajării răspunderii de către Guvern nu este depusă o moțiune de cenzură, sau dacă aceasta este respinsă, pachetul de legi se va considera adoptat și va deveni obligatoriu pentru Executv.

CITIȚI ȘI...