FBI a confiscat comoara unui Indiana Jones de 91 de ani

by Genko Genko

De marţi, o echipă a FBI (Biroul Federal de Investigaţii) inventariază mii de obiecte din lumea întreagă, colectate de către un Indiana Jones nonagenar, în casa sa din Rushville, statul Indiana.

Obiectele provin din China, Australia, Rusia, Italia, Grecia, Peru şi alte ţări. La 91 de ani, Donald Miller, a colecţionat mii de obiecte din lumea întreagă. De marţi, casa sa din Rushville, este înconjurată de camioane şi corturi ale FBI. Aproximatix o sută de agenţi şi cercetători se ocupă de colectarea şi evaluarea colecţiei colosale a acestui Indiana Jones nonagenar. Întreaga procedură de inventariere a colecţiei va dura o săptămână.

O comoară „inestimabilă”

De 80 de ani, acest inginer pasionat de arheologie a acumulat o comoară „inestimabilă”, a declarat Robert Jones, un agent FBI. „Nu am văzut niciodată o asemenea colecţie, cu excepţia marelor muzee”, a spus Larry Zimmerman, profesor de antropologie, care face parte din echipa care inventariază obiectele. Comoara este, însă, la limita legalităţii, deoarece unele obiecte au fost colectate fără autorizaţie sau înainte ca legile cu privire la patrimoniu din unele ţări să intre în vigoare.

Donald Miller nu a ascuns niciodată colecţia şi nu a ezitat să o arate vecinilor săi şi altor persoane interesate.

Bărbatul, care nu a fost reţinut sau suspectat, se arată indignat de intervenţia autorităţilor şi susţine că obiectele istorice îi aparţin de drept.

Experţii urmează să depisteze informaţii despre provenienţa obiectele, pentru a fi restituite.

CITIȚI ȘI...