Expert rus: Războiul din Ucraina se va termina atunci când Rusia nu va mai putea susține rebelii

by Genko Genko

Războiul din Donbas, în estul Ucrainei, se va încheia atunci când Rusia nu va mai fi în stare să susțină separatiștii, a declarat un expert militar rus, adăugând că această regiune nu va deveni o nouă Transnistrie, relatează agenţia Zik.

„Donbas nu va deveni o nouă Transnistrie. Conflictul se va încheia de la sine atunci când Rusia îşi va înceta interferenţa”, a declarat expertul militar rus Arkadi Babcenko într-un interviu acordat sâmbătă publicaţiei Apostrof.

Este dificil de anticipat cât va mai dura războiul din estul Ucrainei dar este clar că în cele din urmă se va încheia, afirmă el. „Nu cred că Donbas va deveni o nouă Transnistrie pentru că nu există bază pentru înfiinţarea unui stat cu drepturi depline”, a declarat Babcenko.

Războiul se va încheia atunci când situaţia din Rusia va deveni atât de gravă încât Moscova va fi obligată să nu mai aibă de-a face cu rebelii din Donbas, a adăugat expertul rus.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până în prezent cu cel puţin 6.100 de morţi, potrivit estimărilor ONU.

Deși Rusia a fost supusă unor sancțiuni internaționale care i-au afectat grav economia, continuă su susțină separatiștii din estul Ucrainei livrându-le armament de ultimă generație și personal militar.

CITIȚI ȘI...