Erdogan anunță noi operațiuni militare externe ale Turciei asemănătoare celei din nordul Siriei

Erdogan anunță noi operațiuni militare externe ale Turciei asemănătoare celei din nordul Siriei

Turcia va efectua noi operațiuni militare externe asemănătoare cu cea din nordul Siriei îndreptată împotriva grupărilor kurde din regiune, a anunțat, duminică, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, informează site-ul postului France 24, citat de Mediafax.

Declarațiile lui Erdogan au fost făcute în contextul în care Turcia urmează să organizeze alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate la data de 24 iunie.

„Pentru a-și curăța frontierele de grupările teroriste, Turcia va lansa noi operațiuni după modelul operațiunii Ramura de Măslin. Obiectivul nostru este să anihilăm toate organizațiile teroriste care ne atacă”, a declarat Erdogan în cadrul unui discurs susținut în fața susținătorilor săi din Istanbul.

Erdogan a avertizat în mai multe rânduri că Turcia va efectua operațiuni militare și împotriva kurzilor din Irak, chiar și în pofida avertismentelor date de Statele Unite și Franța.

Președintele turc a adăugat că armata turcă a anihilat peste 4.000 de „teroriști” în cadrul operațiunii militare din provincia siriană Afrin.

Liderul de la Ankara a dat asigurări că operațiunile duse de Ankara împotriva kurzilor din Siria nu distrag atenția Turciei de la lupta împotriva rețelei teroriste Stat Islamic.

La 20 ianuarie, Turcia a declanșat operațiunea militară terestră „Ramura de măslin” asupra pozițiilor ocupate de gruparea insurgentă kurdă Unitățile Populare de Protecție (YPG) în regiunea siriană Afrin. Regimul de la Ankara consideră grupările kurde siriene drept aliați ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), structură catalogată drept teroristă de Turcia, SUA și UE.

0