Embargoul la importul de mezeluri, discutat la Moscova. Rosselhoznadzor vrea un Acord de colaborare moldo-rusă

by Genko Genko

După embargoul impus importurilor de mezeluri moldoveneşti de Federația Rusă, vice-directorul general ANSA, Grigore Porcescu, s-a întâlnit la Moscova cu vicedirectorul Rosselhoznadzor, Vasili Lavrovski. Cei doi oficiali au discutat despre lotul de mezeluri din R. Moldova, cu produse primare de origine europeană, care a fost importat în Rusia de curând şi a constituit cauza anunţării interdicţiilor ulterioare în acest domeniu.

Grigore Porcescu a specificat că ANSA este gata să efectueze toate acţiunile necesare şi să remită pe adresa Rosselhoznadzor toate propunerile privind optimizarea sistemului de siguranţă a alimentelor, în planul exporturilor de produse din carne.

Citește și: După vin, Rusia interzice și importul cărnii de porc din Moldova

Într-un comunicat remis de autoritățile ruse, se arată că Rosselkhoznadzor a impus restricții temporare privind furnizarea de produse din carne din Republica Moldova.

Pentru a avea o mai mare certitudine în relaţiile bilaterale de domeniu, vice-directorul general ANSA a propus să fie elaborat şi semnat un Acord de colaborare moldo-rusă în sfera livrării produselor de carne.

CITIȚI ȘI...