Drumurile publice naționale sunt practicabile, circulația rutieră fiind asigurată în condiții de iarnă

Drumurile publice naționale sunt practicabile, circulația rutieră fiind asigurată în condiții de iarnă

Odată cu începerea precipitațiilor sub formă de ninsori abundente, care au cuprins raioanele Vulcănești, Comrat, Ceadîr-Lunga, Taraclia, Cahul, Cantemir, Leova, Cimişlia, Hînceşti, Ialoveni, Basarabeasca, Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii-Noi, Criuleni, Străşeni, Nisporeni, Călăraşi şi Ungheni, întreprinderile rutiere din teritoriu au demarat lucrările de deszăpezire și combatere a lunecușului. Astfel, potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, toate drumurile publice naționale sunt practicabile, circulația rutieră fiind asigurată în condiții de iarnă.

Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulația rutieră sunt monitorizate, pentru a se interveni urgent în caz de necesitate. De asemenea, autocamioanele grele, care nu sunt dotate în conformitate cu prevederile Regulamentului Circulației Rutiere, sunt stopate temporar și staționate pe acostamente cu scopul de a executa lucrările de deszăpezire în siguranță, dar și pentru a preveni blocarea circulație. La fel, toate camioanele grele, care staționau temporar, au fost tractate de pe sectoarele dificile de circulație, iar ulterior se vor deplasa spre punctul de destinație.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, la lucrările de curățare a drumurilor sunt implicate 79 unități de tehnică cu 92 de persoane. Pe parcursul ultimelor ore salvatorii și pompierii au efectuat trei operațiuni de deblocare a mijloacelor de transport. Acțiunile salvatorilor au avut loc pe segmentul Vulcănești – Burlăceni, Bulboaca, raionul Anenii Noi, Fundul Galbenii raionul Hâncești.

Conform Inspectoratului Poliției de Frontieră, toate punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal. La lucrările de prevenire și lichidare a situațiilor excepționale în republică sunt antrenate 131 autospeciale și 268 angajați din cadrul IGSU.

Ministerul Economiei și Infrastructurii recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

0