Donald Trump afirmă aparent sarcastic că nu l-ar insulta niciodată pe Kim Jong Un numindu-l „scund şi gras”

Donald Trump afirmă aparent sarcastic că nu l-ar insulta niciodată pe Kim Jong Un numindu-l „scund şi gras”

Preşedintele american Donald Trump a abordat, duminică, subiectul înălţimii şi greutăţii liderului nord-coreean Kim Jong Un, afirmând pe un ton aparent sarcastic că nu l-ar numi niciodată „scund şi gras” şi meditând asupra ideii ca în cele din urmă ar putea să devină prieteni, potrivit France 24

Preşedintele american, care recent a fost descris de presa de stat nord-coreeană drept un „bătrân nebun”, a răspuns printr-un mesaj pe Twitter la insultele Phenianului.

Trump a declarat că nu a glumit în totalitate în legătură cu posibilitatea ca într-o zi să se împrietenească cu Kim Jong Un, pe care săptămâna trecută l-a numit un dictator cu „fantezii nebuneşti”.

„Ar putea să fie un lucru ciudat dacă s-ar întâmpla, dar în mod cert e o posibilitate. Dacă s-ar întâmpla, vă pot spune că ar fi un lucru bun pentru Coreea de Nord. Nu ştiu dacă se va întâmpla, dar ar fi foarte, foarte drăguţ dacă s-ar întâmpla”, a declarat liderul american.

Însă după învestire, relaţiile între Phenian şi Washington, deja la un nivel scăzut, s-au deteriorat şi mai mult, în special după ce regimul nord-coreean a efectuat mai multe teste nucleare şi balistice.

0