Dodon se laudă mediului academic cu „reformele” drapelul și limba „moldovenească”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon se laudă că din primele zile ale mandatului său a lucrat în favoarea păstrării statalității țării, când limba română a fost transformată în „moldovenească” pe site-ul Președinției, iar instituția prezidențială a rămas fără drapelul UE.

Prezent la conferința „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică şi perspectiva dezvoltării”, eveniment care se desfășoară sub patronajul său, Dodon s-a lăudat că în cele 3 luni de mandat a muncit mult pentru păstrarea statalității Moldovei.

Citește și: (FOTO) Dodon a început „reformele”: Limba română, transformată în „moldovenească” pe site-ul Președinției

În context, acesta a declarat că „a venit timpul ca de la nivelul Președinției să se spună tare și ferm că în Republica Moldova se vorbește limba moldovenească și țara are istoria Moldovei”.

„În aceste vremuri grele când identitatea moldovenească este subminată, trebuie să existe și solidaritate intelectuală, mesajele de la această conferință vor fi prețioase nu doar în plan teoretic, ci și pentru strategii pe care le vom aplica. Ca șef de stat prima mea datorie politică este să garantez și să păstrez statalitatea Moldovei”, a transmis Dodon în debutul conferinței.

Citește și: (FOTO) Dodon continuă „reformele”: A lăsat Președinția fără drapelul UE

Acesta a ținut să critice autoritățile pentru legăturile pe care le au cu România. Mai exact, Dodon spune că nu va admite în continuare ca elevii să învețe „istoria unui stat străin”.

„Acum când dețin o funcție influentă voi face tot posibilul să păstrez statalitatea Moldovei. Ați văzut că din primele zile ale mandatului m-am ocupat de asta – de la menționare limbii moldovenești pe site-ul Președinției, până la afișarea drapelului istoric al Moldovei medievale alături de cel oficial. Voi face tot ce îmi stă în puteri pentru păstrarea statalității”, promis Dodon.

În următoarele două zile, la Chișinău, se va desfășura un astfel de eveniment, la care vor participa aproximativ 80 de reprezentanți ai mediului academic, din 11 state.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...