Dezvăluiri inedite despre Hitler: Odiosul nazist lua droguri, a interzis fumatul şi iubea filmele Disney

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Au trecut 70 de ani de când Adolf Hitler și-a luat viața în buncărul său din Berlin, marcând un moment crucial în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cu acest prilej, Metro a adunat câteva lucruri necunoscute, dar surprinzătoare, despre liderul nazist.

Citeşte şi: Povestea „nepotului dezgustător” al lui Hitler care s-a înrolat în armata americană, pentru a lupta împotriva naziştilor

Hitler ar fi luat cu regularitate metamfetamină
Potrivit unui dosar de 47 de pagini din timpul războiului, realizat de serviciile secrete americane, Hitler lua cel puțin 74 de pastile diferite, inclusiv un drog: metamfetamină. Acesta i-a fost prescris pentru a-i induce o stare de alertă. Mai mult, același document arată că el a luat substanța cu pricina chiar înainte de o întâlnire cu liderul italian Benito Mussolini, în 1943, când Hitler a vorbit cu emfază, fără oprire, timp de două ore.

Hitler avea o problemă…puturoasă
Deși unele aspecte ale vieții lui Hitler sunt controversate, istoricii au căzut de acord asupra unui lucru: liderul nazist suferea de flatulență incontrolabilă. Încă din copilărie, el avea crampe la stomac, constipație și diaree.

Iubea filmele Disney
Deși și-a creat imaginea unui tiran, Hitler avea și o parte sensibilă. El nu arăta milă față de oameni, însă îi plăceau filmele Disney. Iar unele informații arată că povestea sa preferată era Alba ca Zăpada. Sursa citată arată că acest lucru i-ar putea aminti de copilărie, având în vedere că multe din istorioarele pentru copii au fost inspirate de folclorul german.

Citeşte şi: (DOC) Scrisoarea lui Gandhi către Hitler, care ar fi putut opri cel de-Al Doilea Război Mondial

Hitler a interzis fumatul și a dat legi care protejau animalele
Oamenii de știință apropiați regimului nazist au printre primii care au observat că există o legătură între fumat și cancerul la plămâni. O campanie puternică împotriva acestui obicei a fost dusă pe stradă, multe afișe fiind puse pe mijloacele de transport. Mai mult, el a crescut enorm taxele pentru industria tutunului. O altă aparentă ciudățenie este dragostea sa pentru animale. El era vegetarian și a adoptat acte normative care interziceau cruzimea față de animale și impuneau restricții în cazul testelor făcute pe ființele necuvântătoare.

Erau tineri și habar n-aveau ce urma să se întâmple
În 1913, cinci personaje marcante se aflau la Viena, la o distanță mică unii față de alții. Stalin lucra la doctrina pe care se va baza comunismul și se întâlnea des cu Leon Trotsky, care a lansat ziarul radical Pravada. Hitler se afla în capitala Austriei încă din 1908, unde încerca să își câștige existența ca pictor, iar Josip Broz – care și-a schimbat numele în Marshal Tito și a devenit un proeminent lider iugoslav – muncea în industria metalelor. La rândul său, Sigmund Freud a părăsit orașul în 1938, când naziștii au anexat Austria.

Citeşte şi: Raportul care dezvăluie detalii cutremurătoare despre personalitatea lui Hitler

Modul inedit în care Hitler își exersa discursurile
Hitler e cunoscut pentru discursurile sale pline de patos. Însă el nu le exersa în oglindă, ci îl punea pe fotograful Heinrich Hoffman să îl pozeze atunci când se pregătea să se adreseze mulțimii, pentru a-și studia mimica și gestica.

Adevărul despre mustața lui Hitler
Înainte de Primul Război Mondial, Hitler avea o mustață stufoasă. În timpul deflagrației, i s-a ordonat să o tundă, căpătând faimoasa formă ce seamănă cu o periuța de dinți.

Cum a apărut numele Hitler
Tatăl său, Alois, s-a născut în familia Schicklgruber în 1837. Abia după 39 de ani și-a schimbat numele în Hitler, un derivat de la prenumele tatălui sau vitreg, Hiedler.

Citeşte şi: (VIDEO) Cum l-a inspirat Hitler pe Putin în anexarea Crimeei; Un jurnalist ucrainean are dovada


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...