Deputat român: Traseismul politic în Parlamentul Republicii Moldova trebuie perceput ca un semnal de alarmă în România

Deputat român: Traseismul politic în Parlamentul Republicii Moldova trebuie perceput ca un semnal de alarmă în România

Anotimpul migratorilor. Așa a numit deputatul român Matei Adrian Dobrovie perioada în care mai mulți deputați neafiliați au format o nouă platformă parlamentară, formată din foști legislatori PLDM. Mai mult, acesta spune că ceea ce se întâmplă în Parlamentul Republicii Moldova trebuie perceput ca un semnal de alarmă în România.

„Traseismul din parlamentul Republicii Moldova trebuie să fie perceput ca un semnal de alarmă în România. Un avertisment că Republica Moldova s-ar putea îndrepta către modelul partidului unic (PD) și sateliți (PL, PCRM, PSRM – care joacă rolul unei opoziții de fațadă)”, scrie Dobrovie pe pagina sa de Facebook.

„10 deputați neafiliați (foști liberal democrați) au creat Grupul Popular European, condus de fostul premier Iurie Leancă. Să nu uităm că Leancă susține, în parlament, majoritatea aflată la guvernare. În același, timp Leancă nu a semnat alături de PAS, PPDA, PLDM și PCRM declarația prin care liderii acestor partide au anunțat că nu susțin inițiativa PD de a introduce scrutinul uninominal”, a mai scris deputatul român.

Cei din Platforma Popular-Europeană nu au anunțat încă vreo preferință politică și nu au declarat susținere vreunui partid. Cert este că majoritatea neafiliaților din Parlamentul Republicii Moldova au aderat, de curând, la PD.

Astfel, dacă Partidul Democrat a intrat în Parlament, în urma alegerilor din 2014, cu 19 mandate, acum are oficial 40 de deputați.

0