David Cameron: Vom organiza referendumul privind apartenența Marii Britanii la UE

by Genko Genko

După victoria în legerile legislative, premierul britanic David Cameron a anunţat că va orgaza în curând un referendum pe tema viitoarei apartenenţe a Marii Britanii la Uniunea Europeană.

„Da, vom organiza referendumul privind viitorul nostru în Uniunea Europeană”, a declarat Cameron presei după întrevederea pe care a a avut-o cu Regina Elisabeta a II-a, care l-a desemnat să înceapă procesul de formare a noului guvern.

Pe de altă, Cameron a mai spus că va avansa cât de repede posibil cu planul de a oferi puteri sporite Scoției, care a votat în majoritate covârșitoare cu Partidul Național Scoțian, pro-independență.

„Pentru Scoția, planurile noastre sunt de a crea cel mai puternic guvern descentralizat din lume, oferind puteri sporite în ceea ce privește fiscalitatea”, a afirmat el.

Partidul Conservator al lui David Cameron a obținut cel puțin 326 de locuri în urma alegerilor legislative pentru Camera Comunelor, ceea ce îi asigură majoritatea absolută, după anunțarea, vineri, a rezultatelor în 643 din 650 de circumscripții electorale.

CITIȚI ȘI...