Cum trebuie să speli fructele şi legumele pentru a elimina toate bacteriile şi germenii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Până să ajungă în bucătăria ta, fructele şi legumele intră în contact cu solul, animale, fermieri şi multe alte mâini care le împachetează, le transportă. Fiecare dintre ele pot să le contamineze cu bacterii şi germeni.

Ca regulă generală, toate fructele şi legumele se spală sub jet de apă rece, fără săpun sau alţi detergenţi. Pentru unele din ele, poţi încerca şi o soluţie naturală, care să îndepărteze ceara, cu care sunt stropite – mai ales în cazul merelor.

Citeşte şi: Soluţia care te ajută să cureţi fructele şi legumele de pesticide; Iată cum se prepară

Apoi, după ce sunt spălate, acestea trebuie şterse cu un prosop de hârtie. Abia apoi le poţi tăia, le poţi curăţa de coajă şi savura. Există însă unele fructe şi legume care se curăţă mai greu şi pentru care trebuie să depui mai mult efort.

Broccoli şi conopida
Pot ascunde mulţi germeni, aşa că este important să le speli corect. Cum faci asta? Lasă-le să stea 2 minute într-un bol cu apă rece, apoi clăteşte-le sub un jet de apă rece.

Merele
Le speli bine coaja, dar nu uita şi de tulpini. Spală-le bine în ambele părţi, deoarece pot ascunde bacterii şi mizerie.

Ardeii iuţi
Ar trebui să porţi mănuşi când îi speli. Ardeii iuţi conţin uleiuri care îţi pot arde pielea şi îţi pot irita ochii.

Ciupercile
În ciuda a ceea ce ştiai până acum, nu ai nevoie de apă ca să cureţi ciupercile. E suficientă o perie cu care să îndepărtezi mizeria. Pentru siguranţa ta însă, poţi să le treci repede pe sub jetul de apă rece, apoi să le usuci cu un prosop de bucătărie, astfel încât să nu absoarbă apa.

Verdeţuri proaspete
Cea mai bună modalitate de a le spăla este să le pui într-un bol cu apă rece şi să le învârţi uşor, ca să nu le rupi. Apoi, nu mai rămâne decât să le pui pe un şervet de bucătărie ca să le usuci.

Citeşte şi: STUDIU) 5 sfaturi care te vor ajuta să elimini pesticidele din fructe şi legume


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...