Cum arată duelurile din optimile de finală ale Europa League

by Genko Genko

Aseară s-au stabilit echipele calificate în optimile de finală ale Europa League, iar Independent v-a oferit rezultatele complete precum și rezumatele celor mai interesante partide.

Tabloul optimilor de finală era prestabilit încă de la tragerea la sorți pentru faza șaisprezecimilor, devenind clar odată cu încheierea manșelor retur.

De departe, cel mai interesant duel al optimilor se anunță a fi confruntarea italiană dintre Juventus și Fiorentina. ”Bătrâna Doamnă” își dorește cu orice preț să ajungă în finala competiției, găzduită chiar de ”Juventus Stadium”, în timp ce antrenorul Fiorentinei, Vincenzo Montella, a anunțat și el că obiectivul echipei sale este câștigarea trofeului.

Un alt duel captivant va fi disputa dintre concitadinele Betis și FC Sevilla, care vor reedita derby-ul orașului și în Europa League.

Multipla câștigătoarea a trofeului, FC Porto, va întâlni Napoli, echipă antrenată de Rafa Benitez, omul ce a câștigat trofeul anul trecut, când se afla pe banca lui Chelsea. Și duelul englezo-portughez, dintre Tottenham și Benfica, finalista de anul trecut, se anunță a fi unul foarte interesant.

Iată cum arată programul complet al optimilor:

Juventus (Italia) – Fiorentina (Italia)
FC Porto (Portugalia) – SSC Napoli (Italia)
AZ Alkmaar (Olanda) – FC Anji Mahacikala (Rusia)
Ludogorets Razgrad (Bulgaria) – Valencia (Spania)
Olympique Lyon (Franţa) – FC Viktoria Plzen (Cehia)
FC Sevilla (Spania) – Betis Sevilla (Spania)
Tottenham Hotspur (Anglia) – Benfica Lisabona (Portugalia)
FC Basel (Elveţia) – FC Salzburg (Austria)

Meciurile tur vor avea loc pe 13 martie, iar returul – o săptămână mai târziu.

CITIȚI ȘI...