Criza din Ucraina: Motivul pentru care popularitatea lui Putin în Rusia a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii ani

by Genko Genko

Principala sursă de informare pentru ruşii care se interesează de soarta ţării vecine, Ucraina, este televiziunea rusă (94%). O treime dintre respondenţi (31%) utilizează în acest scop internetul.

Despre asta se arată într-un sondaj realizat în luna aprilie de Centrul de cercetare a opiniei publice din Rusia, relatează agenţia Interfax.

Potrivit studiului, numărul cetăţenilor ruşi care nu urmăresc evenimentele din Ucraina este în continuă creştere, de la 15% în luna martie la 22% în aprilie.

Cele mai puţin populare mijloace de informare în masă pentru cetăţenii Federaţiei Ruse sunt cele străine (2%) şi, nemijlocit, cele ucrainene (1%).

După părerea a 51% dintre respondeţi, modul în care este furnizată informaţia despre evenimentele tragice din Ucraina de către mass-media rusă este obiectiv şi echilibrat. Doar 3 % dintre ruşi s-au declarat nemulţumiţi de felul în care presa „oglindeşte” evoluţiile din ţara vecină, în timp ce 40% consideră că informaţiile sunt uneori obiective, alteori părtinitoare.

Sondajul de opinie a fost realizat la finele lunii aprilie pe un eşantion de 1.600 de persoane din 130 de localităţi din 42 de subiecte ale Federaţiei Ruse.

CITIȚI ȘI...