Chirtoacă: Decât să trăiești după regulile lui Plahotniuc, mai bine închis. Mă aștept la condamnări

Chirtoacă: Decât să trăiești după regulile lui Plahotniuc, mai bine închis. Mă aștept la condamnări

„Decât să trăiești după regulile lui Plahotniuc, mai bine închis. Mai bine mor, decât după regulile dumnealui”. Afirmația aparține fostului primar al municipiului Chișinău, actualul președinte al Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, care susține că se așteaptă să fie condamnat în dosarele în care figurează.

„Eu mă aștept la condamnări. Mă aștept să fiu și închis, până la urmă. Îmi asum riscurile până la capăt. Pentru că eu îmi dau seama că am intrat în conflict direct cu regimul și cu Plahotniuc personal”, a declarat Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Potrivit lui Chirtoacă, atunci când și-a dat demisia și a cerut „să fie întors orașul cetățenilor”, „dumnealor au fost foarte înfuriați”.

Întrebat cum e „să trăiești cu sentimentul că poți fi închis mâine sau poimâine”, președintele nou-ales al PL a spus că e „la fel cum trăiau bunicii noștri când erau deportați în Siberia sau înainte de a fi deportați în Siberia, după ocupația din 40”.

„Decât să trăiești după regulile lui Plahotniuc, mai bine închis. Mai bine mor, decât după regulile dumnealui. Fără supărare”, a mai spus Chirtoacă, menționând că „există niște lucruri care ți le stabilești în viață: ori te transformi într-o legumă, sau într-o lepră, sau în tot ce s-au transformat aceștia care s-au vândut în Parlament și tac acum și nu deschid gura, sau rămâi în picioare chiar și condamnat și închis și, până la urmă, istoria le va pune pe toate la locul lor”.

0