Certificarea produselor agroalimentare exportate ar putea fi redusă cu 20%

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Până la 15 noiembrie curent, instituțiile de stat trebuie să prezinte soluții privind simplificarea procedurilor şi reducerea costurilor pentru testarea şi certificarea produselor agricole şi agroalimentare destinate exportului

Potrivit unui comunicat de presă, o solicitare în acest sens a fost adresată de către prim-ministrul Iurie Leancă ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Sănătății și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Această soluție va facilita exportul produselor moldovenești peste hotare, va reduce costurile suportate de antreprenori, care constituie un impediment în special pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Astfel, instituțiile responsabile urmează să vină cu soluții privind reducerea cu minim 20% a costurilor pentru testarea și certificarea produselor agricole și agroalimentare destinate exportului.

Totodată, vor fi identificate soluții pentru creșterea cu minimum 30% a termenelor de valabilitate a rezultatelor investigațiilor de laborator.

O intervenție similară semnalizată în cadrul ședințelor Consiliului Economic al Prim-ministrului deja a dat rezultate pentru testarea și certificarea produselor vitivinicole, lucru care a dus, începând cu iulie 2014, la reducerea acestor costuri cu aproximativ 30%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...