Cele 5 mari greșeli care trebuie evitate când ne cumpărăm un nou smartphone

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei de la Android Authority au întocmit o listă cu cele mai mari 5 greșeli pe care le fac oamenii atunci când vor să-și cumpere un nou smartphone.

Desigur, nu sunt singurele greșeli, însă acestea sunt cele mai frecvente și ne pot dăuna cel mai mult. Iată ce trebuie să evităm, că să fim siguri că am cumpărat un gadget bun, de care să fim mulțumiți măcar un an.

1.Cumparăm un telefon prea scump

Sigur că nu este plăcut să ne facem calcule și să vedem că nu ne permitem un telefon prea scump. Dar e foarte rău dacă decidem să cumpărăm unul pe care de fapt nu ni-l putem permite.

De aceea, trebuie mai întâi să stabilim bugetul de care dispunem pentru telefon și abia apoi să ne alegem modelul dorit. Nu e deloc o idee bună să intrăm în datorii și să nu ne putem achita facturile, din cauza creditului pentru telefon.

2.Alegem telefonul în funcție de brand

O altă greșeală frecvența și foarte gravă este să alegem telefonul doar în funcție de numele brandului. Adică preferăm din start telefonul produs de o companie cunoscută și refuzăm să ne interesăm de produsele mai puțin faimoase.

Astfel, vom rată ocazii foate bune. OnePlus, de exemplu, produce telefoane la fel de bune că rivalele sale mai cunoscute, iar prețul este mult mai mic. Spre exemplu, putem cumpără un OnePlus 5T, care este la fel de performant că Galaxy S8, pentru numai 225 dolari.

Trebuie să ținem cont că nu este o regulă că marile companii să ofere automat telefoane de o calitate mai bună că producătorii mai mici. De obicei, plătim sume foarte mari doar pentru numele brandului de pe telefon, nu neapărat pentru calitatea lui deosebită.

3.Cumpăram un telefon fără să știm ce ne dorim de la el

E foarte important să ne întrebăm de la bun început de ce ne dorim un nou telefon și ce anume ne interesează: camera foto, procesorul, memoria, puterea bateriei, aspectul?

Dupa ce ne clarificăm aceste detalii, ne va fi mult mai ușor să alegem telefonul potrivit, pentru că vom restrânge considerabil numărul opțiunilor. Vom lua în calcul numai modelele care au specificațiile pe care ni le dorim.

4.Excludem din start telefoanele mai vechi

Deseori, nici nu vrem să ne gândim că am putea cumpără un model mai vechi. Totuși, unele telefoane produse cu un an sau doi în urmă pot fi la fel de bune că modelele mai noi, sau chiar mai performanțe. Iar marele avantaj este că sunt mult mai ieftine.

Trebuie să ținem cont că de cele mai multe ori un smartphone lansat anul acesta are doar puține îmbunătățiri la nivel de performanță față de versiunea de anul trecut. Iar alteori este schimbat numai că design. Spre exemplu, cei de la Android Authority precizează că un Galaxy S7 Edge este la fel de bun că un S8. Iar prețul este mult mai mic: 500 de dolari în loc de 725.

5.Nu avem răbdare să căutăm oferte

De multe ori luăm decizia de a cumpără un nou telefon foarte repede și nu mai vrem să pierdem timpul căutând în multe magazine. Din cauza asta, riscăm să ratăm oferte foarte bune. 

De aceea, ar fi bine să comparăm mai întâi produsele oferite de mai multe magazine, pentru că e posibil să găsim telefonul dorit la un preț mult mai mic. În acest fel putem face economii importante. E adevărat că este nevoie de timp pentru cercetare, însă merită.

O altă ocazie bună este să profităm de promoții, precum Black Friday sau alte evenimente similare, pe care le găsim aproape tot anul.

Aceste sunt cele mai frecvente greșeli, însă experții au și alte sfaturi pentru noi: 

    – să nu ne grăbim să cumpărăm un gadget imediat după lansare, pentru că prețul va fi mult mai mare,

    – să ținem cont și de sistemul de operare al telefonului,

    – să nu alegem telefonul doar după design, ci și după performanță.


    Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...