Cel mai bine păzit secret din Cuba a fost făcut public: Viaţa incredibilă pe care o ducea Fidel Castro

by Genko Genko

Un fost subordonat al lui Fidel Castro a făcut o serie de dezvăluiri absolut incredibile despre viaţa pe care o ducea fostul preşedinte al Cubei, în timp ce milioane de locuitori erau forţaţi să ducă o viaţă mizeră, plină de restricţii şi interdicţii.

„Cel mai bine păzit secret din Cuba” – aşa au fost denumite de Daily Mail dezvăluirile pe care locotenent-colonelul Juan Reinaldo Sanchez le-a făcut într-o carte ce va apărea pe piaţă săptămâna viitoare.

Citeşte şi: Moment istoric: Obama şi Castro şi-au dat mâna şi au participat pentru prima dată la un summit împreună

Fostul om de încredere al lui Castro povesteşte în detaliu cum cel ce pretindea că este un umil revoluţionar ducea o viaţă de lux, cu zeci de locuinţe, o insulă secretă şi relaţii extraconjugale.

Astfel, Fidel Castro avea peste 20 de locuinţe, în timp ce insula Cayo Piedra era paradisul său secret, unde mergea începând din 1961 cu Dalia Soto del Valle, amanta sa secretă din acel moment, pe care a luat-o de soţie după două decenii.

Insula secretă a lui Fidel Castro nu era însă pentru oricine, motiv pentru care niciunul dintre fraţii săi nu a ajuns aici. Printre norocoşi s-au regăsit însă câţiva miniştri cubanezi, precum şi fondatorul CNN Ted Turner sau fostul lider comunist al RDG, Erich Honecker.

De asemenea, Fidel Castro o mai găzduia pe această insulă şi pe Celia Sanchez, cea care ar fi fost, pe lângă confidentă şi ajutor indispensabil, şi amanta sa. De altfel, locotenent-colonelul menţionează că Fidel Castro nu s-a căsătorit cu Dalia decât după ce Celia a murit.

Citeşte şi: Fidel Castro a primit premiul Confucius pentru Pace, alternativa chineză la Nobel

Printre amantele lui Fidel Castro se mai regăsesc Juana Vera, traducătoarea sa de limbă engleză, Pilar, traducătoarea de limbă franceză şi Gladys, o stewardesă. Pe insulă, Fidel obişnuia să dea numeroase petreceri, iar băutura sa preferată era whiskyul.

Totodată, Sanchez menţionează că Fidel Castro era proprietarul unui iaht de lux, decorat cu lemn exotic adus din Angola, ce era escortat în permanenţă de forţele militare, „pregătite de orice eventualitate”.

O altă pasiune inedită a lui Castro erau vacile din rasa Holstein, pe care Fidel Castro făcea experimente genetice din dorinţa de a le îmbunătăţi randamentul.

Juan Reinaldo Sanchez, autorul acestor dezvăluiri, s-a aflat sub comanda lui Fidel Castro timp de 17 ani. După ce şi-a manifestat intenţia de a se retrage, el a fost torturat timp de doi ani pe o insulă, de unde a reuşit să evadeze.

Fidel Castro a renunţat la preşedinţia statului Cuba în 2006, când i-a cedat mandatul fratelui său mai mic, Raul.

Citeşte şi: (SONDAJ) Obama, mult mai popular în Cuba decât Castro

CITIȚI ȘI...