Care sunt țările cel mai greu de invadat; Cum stă Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Topul ţărilor cel mai greu de invadat cuprinde şi Rusia, însă nu ţara lui Vladimir Putin este cel mai greu de invadat, este depăşită de alte ţări.

Conform The Independent, Elveţia e este aproape intangibilă, graţie unui plan adoptat în secolul XIX, ce foloseşte Alpii ca un baraj in faţa unei invazii. Acest plan a făcut ca regiunea alpină să fie fortificată, planul fiind continuat după cel de-al Doilea Război Mondial, mai ales în contextul ameninţării sovietice.

Citeşte şi: (FOTO) 10 ţări care nu deţin o forţă armată

În cazul unei invazii, întreaga infrastructură, şosele şi poduri, explodează, inamicul irosind timp şi energie pentru a găsi o cale de acces în ţară. În plus, în munţi au fost construite tuneluri, buncăre şi fortăreţe în care încape şi o divizie întreagă.

Chiar dacă Elveţia dispune de personal militar activ de 150.000 de persoane, dacă ţara este invadată, aproape 4 milioane de oameni sunt imediat disponibili, iar alţi 3 milioane pot fi folosiţi, de asemeni.

Noua Zeelandă este la circa 1.600 de km de Australia, care, la rândul său, e relativ departe de oricine. Aşa că a ajunge în Noua Zeelandă nu e tocmai simplu, din punct de vedere logistic.

Citeşte şi: Țara europeană și membră NATO care nu are o armată și în care polițiștii nu dețin arme

Şi Australia e greu de invadat din acelaşi motiv, chiar dacă e mai puţin izolată. Are, însă, o masa de uscat mai mare. E drept, şi un climat deloc prietenos. A porni o invazie către Australia e ceva realizabil, însă a avea succes e mult mai dificil, apreciază The Independent.

Cel mai greu accesibilă e totuşi Islanda. Relieful ţării izolate e unul muntos, cu câmpuri de lavă şi gheţari.

Cât despre Rusia, şi aceasta e greu de invadat, fapt demonstrat de istorie. Numai dacă se ia în considerare teritoriul său imens şi o invazie e extrem de dificilă. Acestuia i se adaugă clima extremă, dar şi relieful – munţi, păduri vaste, mlaştini interminabile şi multe râuri.

Mai mult decât orice, observă publicaţia, ruşii ar putea constitui o problemă, din moment ce iau parte la războaie de când se ştiu. Nicio armată nu e suficientă pentru a reuşi să ţină teritoriul rus sub control, conchide cotidianul britanic.

Citeşte şi: (VIDEO) Ultimele ordine date de Adolf Hitler; Ce cuprinde testamentul odiosului lider


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...