Canada va trimite 500 de observatori la alegerile prezidențiale din Ucraina

by Genko Genko

Canada va trimite 500 de observatori, printre care 12 parlamentari, pentru a contribui la procesul democratic din Ucraina cu organizarea scrutinului prezidențial prevăzut pentru 25 mai, a anunțat miercuri prim-ministrul Stephen Harper, citat de AFP.

„În vederea alegerilor prezidențiale care vor avea loc în Ucraina”, Canada a luat „noi inițiative ce vor favoriza democrația” în această țară cu misiunea pentru „un maxim de 500 de observatori” de a supraveghea scrutinul, a făcut cunoscut premierul Harper într-un comunicat.

„Cu începere din 2004, Canada a trimis în Ucraina sute de observatori electorali cu ocazia a cinci alegeri succesive, pentru a contribui la consolidarea pe mai departe a democrației în această țară”, a reamintit șeful cabinetului de la Ottawa.

Independent aminteşte că la data de 25 mai, vor avea loc alegerile prezidenţiale în Ucraina, după ce fostul preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici a fugit din ţară, în urma protestelor pro-europene de amploare, care au avut loc în luna februarie în Kiev.

CITIȚI ȘI...